010 Web Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Ontstopping oplossen in een paar stappen

Geen paniek als uw toilet verstopt is. Er zijn nogal wat eenvoudige technieken die het probleem volledig kunnen oplossen. De operatie kan echter specifieke apparatuur vereisen, zoals een fret, een pompontstopper of een zuignap. Maar geen probleem als je deze niet hebt, je kunt ook verschillende alledaagse producten gebruiken! Mocht het probleem te moeilijk zijn om zelf te verhelpen, dan kan Ontstoppen Haarlem met onze professionele loodgieter Haarlem.

Het toilet kan om verschillende redenen geblokkeerd zijn: er zit te veel wc-papier in je afvoer, een toiletblok dat in je toiletpot is gevallen waardoor er een blokkade ontstaat, maandverband en / of tampons via het toilet doorgespoeld… Wat de reden ook is, de eerste vraag die u uzelf moet stellen, is: “hoe verstopt is mijn toilet?” Afhankelijk van het antwoord zullen de deblokkeringsmethoden verschillen: als het water nog steeds stroomt, maar abnormaal, dan is de obstructie in uw toilet gering. Een verstopping van dit type zou niet moeilijk te verwijderen moeten zijn. Als het water erg langzaam wegloopt, is uw toilet matig verstopt. Natuurlijke ontstoppingsmethoden zijn misschien niet voldoende, maar u moet in staat zijn om dit zelf op te kunnen lossen. Als het water niet meer of bijna niet meer wegloopt, is de verstopping van uw toilet vrij ernstig, vooral als het water naar de bovenkant van het toilet stijgt. In dit geval moet u bijzonder goed uitgerust zijn of zelfs een professional inschakelen, zoals onze loodgieter Haarlem.

 

Ontstoppen Haarlem

Giet een half kopje afwasmiddel in uw toilet en laat het ongeveer 10 minuten staan. Verwarm water en haal de pan er af net voordat het water kookt. Giet het hete water in één keer in het toilet. De druk en warmte van het water helpen de blokkade af te breken. Spoel het toilet door om te controleren of de de blokkade is verwijderd. Is dit niet het geval, herhaal de handeling dan een tweede keer. Zorg ervoor dat u uw pan op de juiste manier vasthoudt om niet te spetteren en om te voorkomen dat u zich verbrandt!

 

Natuurlijk ontstoppen

Gecombineerd kunnen witte azijn en zuiveringszout uw toiletleidingen ontstoppen. Volg gewoon een paar eenvoudige stappen: verhit opnieuw een pan met water op middelhoog vuur, giet ondertussen een halve kop zuiveringszout in uw toilet, haal het water van het vuur voordat het kookt, voeg nu een halve kop witte azijn toe, giet tenslotte het mengsel in het toilet. Laat deze oplossing 30 minuten intrekken. Er zou een chemische reactie moeten plaatsvinden waardoor het water in de toiletpot gaat “sprankelen”, maar dit is normaal. Spoel na een half uur het toilet door en controleer of alles naar behoren werkt. Naast het Ontstoppen Haarlem van uw toiletten, kunt u met deze methode ook slechte geuren uit uw leidingen verwijderen.

Heeft u gehoord van enzymen? Deze levende organismen worden geactiveerd bij contact met water en zullen de vetten en organisch afval die uw leidingen verstoppen (behalve haar) verslinden. U kunt op enzymen gebaseerde producten vinden in bouwmarkten of supermarkten. Deze ontstopper heeft het voordeel dat ze niet corrosief zijn, ze zijn compatibel met uw septic tank en vervuilen niet. U moet wel wat geduld hebben en een hele dag laten inwerken om tot definitieve resultaten te komen.

 

Loodgieter Haarlem

Plaats de zuignap op de bodem van uw toilet zodat deze het gat volledig bedekt. Druk op de zuignap zodat deze volledig aan je toiletpot kleeft en een zuigende werking veroorzaakt. Er mag geen lucht meer door de leidingen stromen. Zodra deze goed zit, duwt u de zuignap naar beneden met op- en neergaande bewegingen. Het doel is om een ​​roep om lucht te creëren die de buis zal deblokkeren. Herhaal deze handeling indien nodig 2-3 keer.

https://loodgieter-haarlem.nu/