010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Bij welke energieleverancier heb je enkel groene stroom?

Het komt steeds vaker voor: je wilt groene stroom afnemen, maar dan blijkt dat je ook grijze stroom in je pakket hebt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Bij Welke Energieleverancier zijn alle maatschappijen op een rij gezet. Zo zie je direct welke leverancier bij jou past en welke écht groene stroom aanbieden. Het komt namelijk ook voor dat de stroom die je afneemt deels grijs is. Grijze stroom is afkomstig uit fossiele brandstoffen. Vaak wordt dit, met goedkope opgekochte groencertificaten uit Scandinavië, verkocht als groene stroom. Echter is grijze stroom opgewekt uit fossiele brandstoffen en dus slecht voor het milieu. Kies de groenste stroom uit het overzicht van Welke Energieleverancier.

Dit is het verschil tussen groene en grijze stroom

Wellicht heb je wel eens gehoord van grijze stroom. Deze stroom is verzameld met verschillende fossiele brandstoffen, wat het schadelijk voor het milieu maakt. Deze brandstoffen raken na het opwekken op. Bovendien komt bij het opwekken schadelijke kooldioxide vrij. Grijze energie is dus minder duurzaam dan groene stroom. Het opwekken van groene stroom doet men met bijvoorbeeld water, zon en wind. Met diverse machines, zoals waterkrachtcentrales, zonne-energie en windmolens, wordt de stroom verzameld. Het verschil tussen groene en grijze stroom is dus dat groene stroom is opgewekt met hernieuwbare bronnen. Bovendien is het een milieuvriendelijke manier. Stap jij binnenkort over naar volledig groene energie? Bekijk de verschillende leveranciers bij Welke Energieleverancier.

Waarom is groene stroom beter dan grijze stroom?

Wist je dat er verschillende soorten stroom zijn? Zo is er groene stroom, maar ook grijze stroom. Bij grijze stroom wordt energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Denk hierbij aan aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool. De winning van deze grijze stroom is echter schadelijk voor het milieu. Zo komt er veel koolstofdioxide vrij, wat bijdraagt aan het broeikaseffect. Dat is waarom veel mensen overstappen op volledig groene stroom. Wil jij ook volledig groene stroom afnemen? Bij Welke Energieleverancier krijg je een duidelijk overzicht van de beste leveranciers. Groene stroom gebruikt hernieuwbare bronnen, zoals biomassa en windmolens. Dit maakt het winnen van de energie milieuvriendelijk. Zo wordt groen gas duurzaam opgewekt door biomassa en raakt het, in tegenstelling tot aardgas, dus niet op.