010 Web Fotografie
Image default
Woningen

Binnendeuren vlaams brabant

 

 

10 tips voor raamonderhoud.
Om ramen er jarenlang mooi uit te laten zien en hun operationele kwaliteiten te behouden, moeten raamsystemen tijdig worden onderhouden en gereinigd. Bestudeer onze aanbevelingen om erachter te komen hoe u voor kunststof ramen moet zorgen, of u ze moet smeren, wat en hoe vaak.

1. Was het profiel zonder agressieve huishoudelijke chemicaliën
Kunststof raamafdichting Het kunststof dient minimaal eens per half jaar te worden gereinigd met een zeepoplossing en een zachte doek. Het wasmiddel mag geen alcohol, aceton, zuren, chloor, alkali of schuurmiddelen bevatten die schadelijk zijn voor PVC. Het is beter om een ​​speciale glazenwasser te gebruiken.

2. Verzorg het afdichtrubber
Reinig minimaal twee keer per jaar bij seizoenswisselingen het afdichtingscircuit van vervuiling. Hoe verzorg ik de rubberen afdichtingen?

Neem een ​​zachte spons die is bevochtigd met zeepsop en veeg hiermee de afdichting af. Veeg het daarna droog, breng siliconenvet aan op het rubber. Mors geen alcohol in het afdichtingscircuit.

3. Voorkom dat de afvoergaten verstopt raken
Blokkades in deze gebieden zorgen voor overmatige vochtretentie in het frame en hebben een negatieve invloed op het plastic. Hoe vind je afvoer? Open de vleugel en je ziet kanalen aan de onderkant van het frame. Dit worden de afvoergaten. Maak ze van tijd tot tijd schoon.

4. Schuur kleine scheurtjes op PVC
Slijtage, spaanders kunnen zelfs bij zorgvuldige zorg op het plastic verschijnen. Om dergelijke defecten te elimineren, moet u composities en gereedschappen selecteren voor het slijpen en polijsten van PVC. Gekleurd plastic is niet onderhevig aan slijpen. Het is geretoucheerd met een vernishoudend potlood. Het is beter om het herstel van profieloppervlakken aan professionals toe te vertrouwen.

5. Verwijder onmiddellijk de beschermfolie van nieuwe ramen
Verwijder na het plaatsen van de beglazing het beschermende polyethyleen van de constructies. Als het niet onmiddellijk wordt verwijderd, kunnen de kleurpigmenten van de film in het plastic doordringen en zo van kleur veranderen dat geen oplosmiddel het kan verwijderen.

6. Gebruik professionele raamverzorgingsproducten
Geef de voorkeur aan cosmetica voor raamsystemen van hun fabrikant. Het is handig om direct raamverzorgingssets met reinigingsmiddel aan te schaffen. Door ze te gebruiken, kunt u rekenen op de veiligheid en het mooie uiterlijk van het profiel, betrouwbare en zachte reiniging van oppervlakken.

7. Smeer de hardware regelmatig
Bewegende delen> fittingen moeten één of twee keer per jaar worden gesmeerd. Hoe fittingen, elastiekjes, vergrendelingsmechanismen te smeren? Hiervoor is een standaard machineolie geschikt. Het moet vrij zijn van harsen en zuren die schadelijk zijn voor de corrosiewerende coating. Was geen scharnieren en sloten. Verwijder stof en smeer de onderdelen in met vet. Bescherm raamvleugels tegen overmatige belasting. Leg er geen vreemde voorwerpen op, droog geen kleding op de vleugels. Als het handvat merkbaar los zit, tilt u het platform eronder op, plaatst u het horizontaal en draait u de schroeven onder het product vast.

Gebieden voor het smeren van fittingen.

Breng bij het smeren van de bevestigingsmiddelen de olie voorzichtig en beetje bij beetje aan in de technologische groeven langs de omtrek van het profiel en op de bewegende bevestigingsmiddelen, zodat deze niet naar beneden stroomt en niet op de afdichting valt.

8. Pas de ramen aan bij seizoenswisselingen
Vóór het begin van de winter en de zomer moet het raambeslag worden aangepast aan het seizoen, het niveau van geluidsisolatie veranderen en de vleugel tegen het frame drukken. Het afstellen duurt maximaal 15 minuten, maar het beschermt het profielsysteem wel langdurig tegen beschadigingen. De procedure is nodig omdat het materiaal zich op verschillende tijdstippen van het jaar anders gedraagt. Het zet uit bij verhitting en trekt samen bij blootstelling aan kou. Deze verandering heeft invloed op de dichtheid van de afdichting. Door de compressie van het PVC kan het handvat blokkeren, het plastic kan barsten.

De fittingen zijn eenvoudig aan te passen. Aan de vooravond van de winter worden de klemmen van de kleppen vastgedraaid, aan het einde van de lente worden ze losgemaakt. De fittingen worden ook aangepast wanneer de hendel wordt losgedraaid. Voor een stevige bevestiging van het product is het noodzakelijk om het platform onder de handgreep omhoog te brengen en horizontaal te plaatsen. Draai vervolgens de schroeven vast waarmee de handgreep aan het frame is bevestigd.

Wanneer de vleugel doorzakt en koude lucht passeert, moet de vleugel met een inbussleutel worden neergelaten of verhoogd. Het wordt verticaal in het verstelmechanisme geplaatst, na het verwijderen van het beschermplatform. Om de vleugel te verhogen, draait u de zeskant met de klok mee en laat u hem zakken, om hem te laten zakken doet u hetzelfde in tegengestelde richting.

Om de flap aan de zijkanten af ​​te stellen, plaatst u de binnenzeskantsleutel horizontaal. De vleugel wordt naar links verplaatst door de zeshoek met de klok mee te draaien en naar rechts door in de tegenovergestelde richting te draaien.

9. Zorg voor regelmatige ventilatie
Klamboe.
In een erg benauwde en vochtige kamer zullen ramen huilen. Het is noodzakelijk om de kamer regelmatig te ventileren om het vocht sneller te laten verdampen. Vul de vensterbank niet met bloemen, aquaria – ze zullen het microklimaat vochtiger maken.

10. Maak de klamboe schoon
Actief gebruik van muskietennetten vindt plaats tijdens het warme seizoen. Voor de winter is het beter om het uit de opening te halen en het in een warme kamer te bewaren. Minimaal eenmaal per jaar moet het product van vuil worden verwijderd – stofzuiger, veeg af met een vochtige doek.

Binnendeuren vlaams brabantPvc Ramen En Deuren Ekeren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap575-657.html