010 Web Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Verschillende soorten raamfolie uitgelegd

Raamfolie is een eenvoudige en aantrekkelijk geprijsde vorm van raambedekking. Nog niet zo lang geleden waren er maar een paar soorten raamfolie en die waren vaak lastig strak aan te brengen. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Raamfolie wordt niet meer alleen toegepast om privacy redenen. Dankzij moderne technieken kun je speciale raamfolie kopen die beschermd tegen uv-straling, warmte of raamfolie die maar van één kant doorzichtig is. In dit artikel meer informatie om je wegwijs te maken binnen de wondere wereld van raamfolie!

De technologie achter populaire soorten raamfolie

Wanneer je op zoek gaat naar raamfolie is de kans groot dat je de volgende termen tegenkomt:

  • One way vision folie
  • Squid raamfolie
  • Privacy folie
  • Verduisteringsfolie

Achter deze folies zit behoorlijk wat technisch vernuft. Zodat je weet wat je straks koopt hieronder wat meer informatie over de techniek achter deze soorten folie.

One way vision folie

Bij One way vision folie kun je maar langs één kant door het folie heen kijken dankzij de kleine gaatjes die in het folie zijn aangebracht. Omdat hier het licht doorheen valt ziet het er van een afstandje uit als gewoon privacy folie. Omdat het buiten lichter is dan binnen kun je wel van binnen naar buiten kijken maar niet andersom.

Squid raamfolie

Voor HR(+++) glas heb je speciaal raamfolie nodig. Wil je zonwerend raamfolie, dan moet dit op de buitenkant worden aangebracht. Wordt de ruimte ook vochtig of juist warm, dan heb je weer een andere raamfolie nodig. Behalve wanneer je Squid raamfolie gebruikt! Deze unieke raamfolie is brandvertragend en vochtafstotend. In combinatie met de uitstekende kleefkracht kun je deze raamfolie werkelijk op iedere ruit aanbrengen!

Verduisteringsfolie

Wil je spullen in de opslag zo goed mogelijk beschermen tegen de invloeden van warmte, vocht, uv-straling en inkijk? Dan kies je voor witte of zwarte verduisteringsfolie. Deze ondoorzichtige folie houdt warmte, verkleurende uv-straling en water tegen waardoor je spullen ook bij langere periodes in de opslag nog even netjes blijven als toen je ze erin zette.

Gerelateerde artikelen

Afvoer ontstoppen, tips en tricks!

Warm de winter door met de tips van de loodgieter

Elektra en renovaties, hoe gaat dat samen?