010 Web Fotografie
Image default
Horeca

Catering Hengelo: heerlijke roti

Wil ook lekker Surinaams eten thuis? Bestel dan eten bij catering Hengelo. Wij maken de heerlijkste roti, elke dag vers. Wil je ook een heerlijk eten thuis? Kijk op de website van nieuwe catering Hengelo voor alle soorten roti die wij aanbieden.

Wat is roti?

Wil je roti bestellen bij catering Hengelo? Dan is handig om te weten wat roti is. Roti is een Indiase broodsoort en is een algemene benaming voor alle vormen van brood (in grote delen van India, Indonesië, Maleisië en Pakistan). Roti is dan een (ongerezen) plat brood, zoals de Indiase naan. In Nederland kennen we roti vooral als Surinaams gerecht: een soort pannenkoek, geserveerd met aardappelen, een hardgekookt ei, kipkerrie en kousenband. Roti eet je met je handen: een scheurt een stukje roti, en dat gebruik je om vlees en groenten mee op te pakken. De bijgerechten van de roti (het vlees, de kousenband) worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen (het lijkt een beetje op curry).  Als je bij catering Hengelo roti bestelt krijg je het gehele pakket.

Waar komt roti vandaan?

Veel mensen vragen het zich af. ‘Waar komt roti vandaan’? Roti is duizenden jaren geleden ontstaan in India. De rotivellen worden in India gebruikt als basisvoeding. Gelukkig brengt catering Hengelo het dichterbij,, Dit komt omdat het heel simpel te maken is en je het niet hoeft te laten reizen. De basis ingrediënten  in de Oosterse landen voor rotivellen zijn: volkorenmeel, water en wat zout. Roti is een eeuwen oud recept waarvan gedacht word dat het Surinaams is maar eigenlijk uit India komt. Het duizenden jaren ouden recept is in India bedacht en door de slavenhandel in Suriname terechtgekomen. Tegenwoordig is roti niet meer weg te denken uit de Surinaamse keuken. Eet ook heerlijk roti thuis, roti bestellen bij catering Hengelo is dan ook zo gedaan.