010 Web Fotografie
Image default
Gezondheid

De voordelen van nek kraken

Veel mensen in Nederland hebben dagelijks last van hun nek. Nekklachten kunnen zeer beperkend zijn voor het uitvoeren van dagelijkse taken. De pijn kan worden verlicht door pijnstillers, maar dit pakt de oorzaak van de pijn natuurlijk niet aan. Heeft u al een langere tijd last van nekklachten? Leest u dan gauw meer over de voordelen van nek kraken door een Chiropractie Bennekom.

 

Zenuwpijn, gewrichtspijn en overige nekklachten

Veel nekklachten ontstaan doordat de nek als het ware vastzit. Dit betekent dat bepaalde gewrichten in elkaar kunnen zitten. Dit kan ervoor zorgen dar zenuwen bekneld raken. Het is dan ook niet vreemd dat veel soorten pijn vanuit de nek komen. Chiropractie Bennekom kijkt altijd naar de oorzaak van de lichamelijke klachten. Door het kraken van de nek kunnen beknelde zenuwen weer ruimte krijgen en lost u niet alleen de nekklachten op, maar ook uitstralingspijnen. Hoofdpijn of rugpijn kan ook zijn oorzaak in de nek hebben.

 

Doet nek kraken pijn?

Het kraken van de nek klinkt haast Middeleeuws. Toch is het een hedendaagse procedure dat veel mensen met (langdurige) nekklachten uitkomst biedt. Het klinkt wellicht heftiger dan het is. Het kraken van de nek wordt uitgevoerd door een professional. De nek kan zeker kraakgeluiden maken tijdens de ingreep, maar het is veelal pijnloos. Dit komt doordat het kraken juist zorgt voor verlichting van de nekproblemen. Wel kan het zo zijn dat na de behandeling pijnklachten ontstaan. Dit is normaal en komt doordat de nekwervels weer opnieuw moeten ontdekken. Om te voorkomen dat de nek weer vast komt te zitten, zijn meerdere behandelingen en ontvangt u oefeningen om de nekspieren te verstevigen.

 

Een nek laten kraken door Chiropractie Bennekom is een behandeling dat niet alleen nekklachten kan verhelpen. Heeft u lichamelijke klachten en vermoed u dat de nek de oorzaak kan zijn? Neem dan contact op met deze chiropractor uit Bennekom voor een afspraak.