010 Web Fotografie
Image default
Verbouwen

Waarom een steiger je helpt bij het klussen

Als je een echte klusser bent, dan zal snelle steigerbouw vast iets zijn dat je in je achterhoofd hebt wanneer je een klus wilt uitvoeren. Dit is niet zomaar, want het gebruiken van steigers tijdens het klussen kent een aantal grote voordelen. Allereerst is het gebruiksgemak van een steiger zeer aangenaam, omdat je bij installatie makkelijk jezelf kunt manoeuvreren rond het complex waar je aan het klussen bent. Je kunt overal bij, of het nou de eerste of de bovenste etage is. Daarnaast is het ook voordelig dat een steiger grote oppervlakten heeft waar je een aantal spullen kunt neerzetten die je nodig hebt bij het uitvoeren van je werkzaamheden.

Dit zijn de eisen van een veilige steiger

Om zo veilig en zorgvuldig mogelijk je werkzaamheden uit te voeren, is het belangrijk dat de steiger die je gebruikt van goede kwaliteit is. Dit houdt in dat het materiaal stevig van aard is en niet verouderd is. Hierdoor weet je zeker dat de steiger voldoende gewicht moet kunnen verdragen. Daarnaast is het belangrijk dat je van te voren goed kijkt naar het soort steiger dat je gebruikt en dat je weet hoeveel gewicht deze steiger kan hebben. In overleg met het bedrijf kan je samen een goede optie maken voor de steiger die het beste bij jouw klus hoort. Zo kan je veilig te werk gaan bij het uitvoeren van je werkzaamheden.

Een steiger op- en afbouwen

Wanneer je besluit een steiger te gaan huren, zal je er rekening mee moeten houden dat deze zowel op- als afgebouwd moet worden. Het opbouwen van een steiger vergt de nodige kennis en bij het huren zullen er daarom ook ervaren specialisten zijn die jou hiermee kunnen helpen. Hou er rekening mee dat het opbouwen van een steiger wel wat tijd nodig hebt en dat je hier in je planning aan moet denken. Ook bij het afbouwen van de steiger is het belangrijk dat je gebruik maakt van vakspecialisten die weten wat ze doen. Zo ben je er zeker van dat alle procedures goed worden doorlopen, zodat er geen onnodige ongelukken hoeven te gebeuren.