010 Web Fotografie
Aanbiedingen

De werking van een slotenmaker Heerlen

Vele sloten kunnen enkel geopend worden met een uniek profiel sleutel. De gekartelde kant van de sleutel drukt kleine stiften in het cilinderslot precies de juiste afstand omhoog waardoor deze vergrendelt. Er bestaan echter ook sloten die met een lopen op en dicht kunnen. Een lopen is eigenlijk een sleutel waarmee diverse sloten geopend kunnen worden. Dit terwijl ieder afzonderlijk slot in de set ook nog een unieke sleutel heeft. Vaak zijn deze sloten de beste oplossing, deze sloten kunnen gemaakt worden door diverse slotenmakers zoals slotenmaker Heerlen.

Werking van slotmechanisme

Indien u de beschikking wilt hebben over een loper waarmee u diverse sloten kunt openen, dan is het noodzakelijk om een speciale set te kopen, deze set kunt u aanschaffen bij diverse slotenmakers zoals bij slotenmaker in Sittard. Dit zijn namelijk niet standaard cilindersloten. De werking van het slotmechanisme is wel in grote lijnen hetzelfde. Zo zal u met het insteken van een sleutel nog altijd de stiften in het slot op hun plek schuiven. De lopersleutel heeft echter een heel ander profiel, maar ook hiermee kunt u de vergrendeling in het slot opheffen. Dit is mogelijk doordat de stiften in het cilinderslot niet op een, maar op twee plekken onderbroken zijn. Er is dus een combinatie voor de lengtes van de stiften, speciaal voor de lopersleutel, die op ieder slot in de set is toegepast.

Wanneer een loper gebruiken?

Een loper gebruikt u wanneer u toegang moet hebben tot meerdere afgesloten ruimtes. Daarnaast wilt u ook andere mensen met hun eigen unieke sleutel toegang geven tot een afzonderlijke ruimte. Het beste voorbeeld waarin sloten met loper in gebruik zijn, is in een hotel. De hotelkamers kunnen voor de gasten met een unieke sleutel open,  het personeel kan echter met een enkele lopersleutel alle kamers in het hotel openmaken. Een ander voorbeeld zijn opbergkluisjes die in scholen of zwembaden staan. Er is de mogelijk om deze soorten sleutels de laten maken bij slotenmaker Heerlen.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-sittard/