010 Web Fotografie
Image default
Dieren

Dit moet je weten over databank honden

Bij het aanschaffen van een nieuwe hond komt veel kijken, je moet er namelijk voor zorgen dat je jouw hond altijd een veilig thuis kunt bieden. Echter moet je volgens de regels jouw hond ook laten registreren. De databank honden is hier de plek voor. Als de hond wegloopt, kan door middel van de chip de eigenaar opgespoord worden. Het is daarom verstandig dat je dit direct regelt zodat je jouw hond met een gerust hart uit kunt laten en je ook aan de volledige wet- en regelgeving voldoet.

De registratie bij de databank honden 

De databank voor honden is een databank waarin alle chipnummers van honden worden verzameld. Iedere hond moet voorzien zijn van een chip die door de dierenarts geplaatst kan worden. De dierenarts kan de registratie dan ook voor jou regelen, maar nog beter is om het direct zelf te doen. Je moet hiervoor een aantal gegevens invullen, denk daarbij aan het chipnummer, de kenmerken van de hond en jouw eigen adresgegevens. Je kunt de registratie bij de databank voor honden dan afronden waarna je zeker weet dat jouw hond altijd bij jou terugkomt in geval van nood. Zorg er daarom voor dat je dit direct regelt als de hond van jou is.

De voordelen van de registratie 

De databank voor honden kan vanaf dat moment meerdere voordelen hebben. Niet alleen staat jouw hond geregistreerd in een databank die door iedereen met een chiplezer te bereiken is, ook sta jij als eigenaar van de hond geregistreerd. Door middel van een safe code kun je het adres eenvoudig wijzigen en in geval van verkoop van jouw hond zal de nieuwe eigenaar de viervoeter ook direct op zijn eigen naam kunnen zetten. Ook kun je met jouw hond reizen zonder dat je bij de douane voor nieuwe problemen komt te staan. Jij hoeft alleen nog maar te genieten van jouw trouwe viervoeter, want zijn chip staat geregistreerd in een databank voor honden!

 

https://www.petlook.nl/databank-honden/