010 Web Fotografie
Image default
Verbouwen

Goede oude tijden

Iedereen mist het wel, de oude tijden waar je nog naar de basisschool ging, spelen met je vriendjes en vriendinnetjes, maar vooral ook een beetje om wat bij te leren. De basisschool was een periode dat de meeste niet makkelijk vergeten, toen was het allemaal nog makkelijk en met een hoop minder zorgen. Nu zit je of op de Universiteit of ben je al aan het werken, een wereld van verschil is het. Tijdens de basisschool kon je nadat je thuis kwam even snel je huiswerk doen en vervolgens genieten van je vrije tijd, nu dat we zo groot zijn en meer in de ‘echte’ wereld zitten gaat dit niet meer. Dit is dan ook wat de meeste missen.

Herinneringen

Het leukst aan de basisschool waren ook de unieke schoolmeubilair, bijna elke klas zag er hetzelfde uit. In de meeste klaslokalen had je vaak van die schoolmeubilair met zitbanken voor 2 en een tafel voor 2 aan elkaar, naarmate je een groep verhoogd veranderde vaak ook de inrichting van de lokalen. Bijvoorbeeld in de laatste groep had je dan een bureau en een stoel voor jezelf en zat je niet meer aan een bureau voor 2 personen, dit werd ook gedaan natuurlijk om niet makkelijk te spieken tijdens toetsen.

Het schoolmeubilair in de klaslokalen is niet het enige dat zo uniek en anders was dan in de Universiteiten, het was ook het schoolmeubilair van de kantines dat verschillend was. Nu heb je natuurlijk van die modernere schoolmeubilair in je Universiteit, natuurlijk omdat een Universiteit of een Hoge School meer moderner te werk gaat en vaak bedrijven inhuurt om hun lokalen of kantines te ontwerpen.

Vroeger naar nu brengen?

Het is mogelijk om het gevoel van toen een beetje naar nu terug te brengen, je kan bijvoorbeeld schoolmeubilair kopen voor thuis en in je kantoorruimte plaatsen, er bestaan verschillende vormen en maten van schoolmeubilair die je kan gebruiken. Je zult wel de meest authentieke en oude schoolmeubilair niet meer zo direct vinden, dat is niet echt mogelijk meer.

https://conceptualfurniture.com/nl/schoolmeubilair/