010 Web Fotografie
Image default
Groothandel

Dubbel glas

Elk pand kan baten bij een optimale isolatie, of het nu is om het leefklimaat van een woning te verbeteren of de werkomstandigheden in een bedrijf aangenamer te maken. Hoewel actieve isolatie in de muren, de vloer en het dak natuurlijk essentieel zijn om daarvoor te zorgen, kan ook dubbelzijdig glas een bijdrage doen.

Dubbel glas is een must voor zij die de temperatuur in de woning of het bedrijf constanter willen houden en dat op een duurzame manier willen doen. Wat is dubbelzijdig glas nu precies en wat zijn de voordelen ervan? Het volgende overzicht geeft alle nodige informatie!

Alles over dubbel glas en de voordelen

Dubbelzijdig glas is een aanwinst op het vlak van isolatie voor elke woning of bedrijfspand. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat dergelijk glas uit twee verschillende lagen enkel glas. Daartussen bevindt zich de zogenaamde spouw, een lege ruimte die met lucht is gevuld. Een eenvoudige opbouw, maar de voordelen van dubbel glas reiken wel degelijk erg ver. Een overzicht:

1. Heel goede isolatie

Eerst en vooral zorgt dergelijke glas ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd wordt. Eigenlijk zijn het niet de twee lagen glas die daarvoor zorgen, maar vooral de met lucht gevulde lege ruimte er tussenin. Lucht houdt immers ongewenste temperaturen buiten, waardoor het binnen dus aangenamer wordt!

2. Voor elke situatie een oplossing

Daarbij is dubbel glas ook toepasselijk op ontelbaar veel verschillende situaties. Of je nu je woonkamer weerbaarder wil maken tegen koude van buitenaf of je bedrijf beter wil beschermen tegen temperaturen die het productieproces negatief beïnvloeden, dubbel glas is een eenvoudige maar doeltreffende oplossing.

3. Energie besparen met dubbel glas

Ten slotte geeft dubbelzijdig glas je de mogelijkheid om energie te besparen. Hoe beter de ruimte is geïsoleerd, hoe minder verwarming die nodig heeft. Dat vertaalt zich dan weer in een goedkopere energierekening op het einde van de maan – en dat is natuurlijk voor zowel particulieren als bedrijven een interessant gegeven!