010 Web Fotografie
Image default
Dienstverlening

Dure huizen in Limburg

Zie jij jezelf wonen in een kasteel of in een groot landhuis in Limburg? Ren dan maar alvast naar de boekouder in Born, want in dit artikel gaan we wat pareltjes bespreken.

Chateau L’Ermitage in Valkenburg

De goedkoopste woning op het lijstje is dit kasteel in Valkenburg. Het staat al jaren te koop. De woning is volledig gerenoveerd en er zijn veel welnessvoorzieningen. Denk hierbij aan een Turks stoombad, een sauna en een groot binnenzwembad. In het bijhuis is een volledige mancave ingericht. De woning staat te koop voor een kleine 2.9 miljoen euro.

Luxe villa in Weert

De villa is gelegen in Weert. In 1970 werd deze villa gebouwd in opdracht van de zanger, componist en producer Johny Hoes. In het huis tref je een groot binnenzwembad, meerder welnessvoorzieningen en een grote bedrijfshal aan. Als je deze villa zou willen kopen moet je wel houden van een zware statige stijl. Het interieur bevat veel marmer en donker hout. Als je na het uitgeven van 3.3 miljoen euro voor de villa nog geld over hebt, kun je het nog opnieuw gaan stijlen.

Kasteel Schaloen

Dit kasteel is te vinden in Oud-Valkenburg en staat op een eiland in een beschermd natuurgebied. Het kasteel staat ook al voor een lange tijd te koop. Het gebouw zou wel voor het grootste deel gerestaureerd zijn. In het jaar 2015 stond het kasteel te koop voor maar liefst 7.9 miljoen euro, maar in 2018 was deze prijs al gezakt naar een kleine 6 miljoen euro. En nu staat het onwijs grote kasteel te koop voor een kleine 4 miljoen euro. Een koopje dus!

Kasteel in Roosteren

De duurste woning die te koop staat in Limburg is Kasteel Ter Borch. Het kasteel heeft meer dan 1.000 vierkante meter aan woonoppervlak. Het is gelegen in Roosteren en mag weg voor 5.6 miljoen euro.

Hoewel 5.6 miljoen euro ontzettend veel geld is, zijn er nog altijd duurdere woningen in Nederland. Kasteel ter Borch is bij lange na niet de duurste woning in Nederland. Zo staat er op Funda een appartement aan de Dam in Amsterdam te koop voor maar liefst 10.5 miljoen euro.