010 Web Fotografie
Image default
Eten en drinken

Tips om gezonder te eten

Even langs de Macdonalds als je laat op de avond nog honger hebt. We kennen het allemaal wel. Maar dit is wel waar veel mensen de fout in gaan. Veel calorieën voordat je gaat slapen is ontzettend slecht voor je, omdat je tijdens de slaap vrijwel niks verbrand. Je kunt misschien beter verse sla als late night snack eten. In dit artikel ga ik je tips geven hoe jij gezonder kan eten!

Eet veel groente en fruit

Probeer iedere dag veel groente te eten en eet daarnaast 2 stukken fruit per dag. De kans op hart en vaatziektes zal daarmee afnemen. In sommige gevallen krijg je ook een kleinere kans op soorten kanker. Probeer ook niet altijd dezelfde groente en fruit te eten. Wissel dit af!

Eet volkoren producten

Kies voor de volkoren producten. Zoals volkoren pasta, volkoren brood en zilvervliesrijst. Hierin zitten namelijk de meeste koolhydraten, verschillende vitamines en voedingsvezels. Dit zorgt voor een vol gevoel waardoor je minder zult eten.

De bruine kleur van het brood betekent niet altijd dat het brood gezonder is. In sommige gevallen maken ze de broden donkerder van kleur door hier moutextract of gekaramelliseerde suiker in te doen. Het brood wordt donkerder, maar de voedingsstoffen blijven bijna gelijk. Kijk altijd naar het etiket van het brood, want hier staat op of het brood volkoren is of niet.

Probeer tenslotte zo weinig mogelijk producten te eten die gemaakt zijn van wit tarwebloem. Dit zit in witbrood, biscuits, koekjes en zoutjes.

Eet vaker peulvruchten

Probeer zeker een keer per week peulvruchten te eten. Denk hierbij aan linzen, witte bonen of bruine bonen. Peulvruchten bevatten veel eiwit, vezels, ijzer en andere voedingsstoffen die nodig zijn om gezond te leven.

Eet genoeg kalk

Kalk is belangrijk voor de aanmaak van bot. Je lichaam haalt kalk uit melk, yoghurt, kaas, sojamelk en noten. Kalk zit ook in water, koffie en thee. Probeer hier dan ook genoeg van te eten zodat je gezonde botten zult hebben.