010 Web Fotografie
Image default
Cadeau

Wat koop jij voor een kind van een jaar?

Je gaat binnenkort naar het themafeestje van je neefje die één jaar is geworden. Wat koop je nu voor de eerste verjaardag van een kind? Het zijn geen baby’s meer en ze zijn veel aan het leren. In dit artikel ga ik een aantal soorten speelgoed benoemen die leuk zijn, maar wel goed voor de ontwikkeling van een eenjarige.  

Knuffelbeer of pop  

Een lief klein popje voor een kind van een is altijd een goed idee. Je moet wel zorgen dat je een popje pakt met een hoofdje van natuurlijk rubber. Dat is volledig veilig voor het kind. Het is dus niet erg als het kind hier op sabbelt. Een pop is leuk om te knuffelen, maar ook ontzettend goed voor de verbeelding. Daarnaast zetten knuffels kinderen aan tot een soort van rollenspel. Hier leert een kind van een veel van! 

Een duwstok, loopwagen of trekdier 

Kinderen die 1 zijn beginnen langzaam de eerste stapjes te zetten. Dus speelgoed dat dit stimuleert, is altijd een goed idee! Een loopwagen is dan eigenlijk perfect, dan heeft je kind ook meteen iets om zich vast te houden. Daarnaast werken duwstokken en trekdieren goed voor het stimuleren van het lopen. Het motiveert de kinderen om een stukje te gaan wandelen op een leuke manier en daarnaast bevordert het de coördinatie en het evenwicht.  

Een vormensorteerder  

Een blokkenstoof of een vormensorteerder is een goed cadeau voor een kind van 1 jaar. Je hebt verschillende soorten vormen, maar eigenlijk is het altijd hetzelfde. Je moet de juiste vorm in het juiste vak plaatsen. Door een vormensorteerder maakt het kind kennis met allemaal verschillende vormen en kleuren. Ook leert je kind probleemoplossend te denken en het ruimtelijk inzicht wordt gestimuleerd.  

Dit zijn de soorten speelgoed die naar mijn mening het beste zijn om te kopen voor een kind van 1 jaar. Je kunt altijd nog even op internet kijken voor alternatieve!