010 Web Fotografie
Image default
Sport

Waarom kiezen voor yoga?

Yoga brengt veel voordelen met zich mee. Meestal begint men om flexibeler, soepeler en sterker te worden. Verder ervaren mensen een diepere slaap en een beter concentratie op het werk. Yoga is echt voor alle leeftijden, geslachten en condities. Je zult al snel voordelen gaan ervaren als je yoga begint te beoefenen.

Minder stress

Yoga zorgt voor minder stress. Dit komt omdat yoga een ontspannende werking heeft. Er komt namelijk een daling van het stresshormoon cortisol. Naast het hebben van minder stress kan yoga ook zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, een betere spijsvertering en een hogere algemene immuniteit. Tenslotte kan yoga angst, depressie, vermoeidheid en slapeloosheid minder laten worden.

Verlichten van pijn

Yoga houdingen en mindfulness kunnen bijdragen aan het verzachten van verschillende soorten pijn, blijkt uit onderzoek. Daarnaast kan het helpen om een hoge bloeddruk te verslagen, rug- en nekklachten te verminderen en allerlei andere kwalen. Tenslotte kunnen yoga en mindfulness nog helpen bij het verwerken van emotionele pijn.

Een verbetering van de ademhaling

Binnen yoga leert men om meer bewust te zijn van de ademhaling waardoor men zich beter kan ontspannen. Door deze ontspanning zal de ademhaling alleen maar beter worden.

Lenigheid

De beweeglijkheid en lenigheid kan beter worden van yoga. Door de flexibele houdingen en de bewuste ademhaling zullen de ligamenten, spieren en pezen verlengen waardoor de lichaamshouding bevorderd.

Gewichtsverlies

Yoga kan zorgen voor gewichtsverlies. Door de stressvermindering en calorieverbranding ga je gewoon afvallen. Daarnaast spoort yoga ook aan om gezonder te eten. Ook is yoga positief voor het zelfvertrouwen en het zelfbeeld.

Verbetering van de bloedcirculatie

Tenslotte verbetert yoga de bloedsomloop. Dit komt door de verschillende soorten houdingen waardoor het zuurstofrijke bloed de cellen van het lichaam beter kan bereiken.

Zoals je kunt lezen zijn er veel voordelen verbonden met het doen van yoga. Op veel plekken kun je een gratis proefles doen, dus ga eens rondkijken. Ga eens langs bijvoorbeeld yoga Beek of kijk eens rond.