010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Heb je chocolade over? 4x lekkere ideeën wat je ermee kan doen!

Iedereen houdt van chocolade. Het wordt ook veel gegeten, ook op bijzondere gelegenheden zoals kerst, Sinterklaas en Pasen. Maar ook tussendoor of tijdens een avondje op de bank wordt er regelmatig chocolade gesnoept. Soms wordt er zoveel chocolade gekocht voor al die speciale momenten, dat er veel chocolade overblijft. Denk aan chocoladeletters, chocolade kerstmannen of paaseitjes. Wat moet je nou met al die chocolade? Wij hebben 4 lekkere ideeën voor je op een rijtje gezet zodat je van die chocolade toch iets leuks kan maken!

 

  1. Chocolademelk

Sinterklaas en kerst vinden plaats wanneer het al lekker koud is. Wanneer je van deze feestdagen chocolade overhoudt, is het dus perfect om er warme chocolademelk van te maken! Dit houdt je lekker warm tijdens de gure winterdagen. Vooral als je nog bijzondere chocolade over hebt, zoals karamel zeezout of witte chocolade, is het extra leuk om er chocolademelk van te maken. Nu alleen nog een grote toef slagroom erop en klaar!

 

  1. Chocoladefondue

Je kan de chocolade ook op een andere manier smelten. Je kan er namelijk chocoladefondue van maken! Koop je lekkerste hapjes en doop deze in de chocolade. Kleine hapjes die lekker zijn met chocoladefondue zijn fruit zoals aardbeien en banaan, en andere lekkernijen als koekjes, fudge en marshmallows. Smelt de chocolade in een pannetje op het vuur of doe de chocolade in een chocoladefontein. Dit ziet er super feestelijk uit!

 

  1. Chocopasta

Wil je iets maken waar je nog een lange tijd van kan genieten? Maak dan je eigen chocoladepasta! Smelt hiervoor 200 gram chocolade en voeg hier 200 gram boter aan toe. Doe hier nog 8 eetlepels suiker, een eidooier en opgeklopt eiwit bij. Bewaar hem in de koelkast en je bent klaar! Hier kan je ook creatief mee zijn door bijvoorbeeld stukjes karamel toe te voegen. 

 

  1. Bak iets lekkers

Ten slotte kan je de chocolade nog verwerken tijdens het bakken. Kies bijvoorbeeld een recept van koekjes, cake of taart uit waar chocolade in moet en gebruik de chocolade hiervoor. Perfect als je nog een beetje chocolade over hebt!

 

Liep het water je al in de mond bij alle chocolade ideeën? Mooi zo! Pak dus je overgebleven chocolade uit de kast en ga lekker aan de slag! Ben je op zoek naar chocolade en ander snoepgoed voor de feestdagen? Neem dan een kijkje bij een online snoepwinkel zoals Candyonline. Daar zijn veel meer soorten chocolade en snoep beschikbaar dan in fysieke winkels!

 

https://www.candyonline.nl/