010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een reddingsvest

Elk jaar verdrinken er meer dan honderd mensen in Nederland. De meeste slachtoffers vallen bij activiteiten op en aan het water en veel verdrinkingen hadden voorkomen kunnen worden door het dragen van een goed werkend reddingsvest. Onderzoek heeft aangetoond dat een reddingsvest je overlevingskansen in de Nederlandse koude wateren verviervoudigt. Maar waar moet je op letten als je een reddingsvest koopt? En benieuwd waar je het beste reddingsvesten kan aanschaffen?  Lees dan snel verder!

Verschillend aantal Newton

In de Europese wetgeving zijn een viertal Europese normen vastgesteld. Deze normen zijn verdeeld in drie verschillende categorieën. Deze categorieën zijn gerangschikt op verschil in Newton, namelijk 100N, 150N en 275N. 

Een reddingsvest van 100N draag je op binnenlandse wateren met normale weersomstandigheden,  een reddingsvest van 150N draag je op open- en kunstwateren met hevige weeromstandigheden.  Een reddingsvest van 275N wordt voornamelijk gebruikt bij professionele beroepsvaart en binnenvaart en draag je alleen tijdens zeer zware weersomstandigheden. Alle reddingsvesten zorgen ervoor dat een (bewusteloos) persoon op de rug gedraaid wordt, zodat de luchtwegen vrij blijven van water.

Verschillende type harnas

Een belangrijk component bij het kiezen van een reddingsvest is het type harnas dat wordt gebruikt. Er zijn twee hoofdtypen van harnassen die op boten worden gebruikt; beide typen harnassen bieden soortgelijke voordelen, waarbij het enige verschil is in de stijl van de behuizing die door elke fabrikant wordt gebruikt. De meeste reddingsvesten zijn vervaardigd met een schaalontwerp dat gemakkelijk over de kleding van dragers schuift. Off-shore reddingsvesten zijn uitgerust met ritssluiting aan de voorkant om water en ander troep wat in de zee drijft buiten te houden.

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd en wil je graag een reddingsvest kopen? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem. 

 

https://www.boottotaal.nl/