010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

How to: 3 manieren om je eetkamer een simpele en snelle make-over te geven

Wanneer je dag in dag uit de ene na de andere maaltijd naar binnen werkt in de eetkamer, kunnen we het heel goed begrijpen dat je wel eens toe bent aan iets nieuws. Je hoeft hiervoor echt niet meteen alles uit de kast te trekken, want ook met een simpele en snelle make-over kan jouw eetkamer ineens heel anders ogen. In deze ‘how to’ willen we graag drie manieren behandelen waarop je jouw eetkamer kunt omtoveren tot iets nieuws. Lees snel verder!

Probeer eens een andere indeling

De kans is groot dat je nu al jarenlang tegen datzelfde stukje muur zit te staren tijdens het eten. Daar word je natuurlijk niet vrolijk van. Heb je de mogelijkheid en ruimte om met de meubels te schuiven? Probeer dan eens een andere indeling uit. Een eettafel kun je bijvoorbeeld tegen een muur aanschuiven, maar je kunt hem ook in het midden van de eetkamer zetten. Zo kun je de stoelen eromheen plaatsen en heb je de keuze waar je gaat zitten. Zie je de eetkamer ook eens van de andere kant!

Ga schatzoeken in de kringloop

Wie dacht dat schatzoeken alleen voor kinderen is, heeft het mooi mis! Ook volwassenen houden ervan. Dat blijkt wel uit het grote aantal volwassenen dat aan Geocaching doet. Hierbij moet er aan de hand van coördinaten een schat worden gezocht. Om het extra uitdagend te maken, kunnen er ook opdrachten aan de coördinaten worden gekoppeld. Schatzoeken kun je echter ook doen in de kringloop. Soms kom je hele leuke pareltjes tegen. Misschien vind je er nog wel een leuke klok of enkele vintage stoelen voor in je eetkamer.

Oude meubels in een nieuw jasje

Heb je geen zin om de indeling helemaal overhoop te gooien en vind je kringlopen echt drie keer niets? Dan hopen we dat deze laatste tip wél iets voor jou is: oude meubels in een nieuw jasje. Oude meubels die eigenlijk rijp zijn voor de stort kun je op een heel eenvoudige manier van een nieuw jasje voorzien. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is verf en/of meubelfolie. Zo herken je die oude buffetkast bijna niet meer. Of wat dacht je van een mooi tafelzeil op die versleten eettafel? Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

https://www.tafelzeil.nl/