010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Verzuim op de werkvloer voorkomen

Verzuim op de werkvloer kan op den duur flink in de kosten lopen. Daarnaast wil je natuurlijk dat iedere werknemer zich comfortabel en prettig voelt op het werk. Door goed te kijken waar de knelpunten of pijnpunten liggen kan er worden gekeken hoe het verzuim op de werkvloer kan worden verminderd. Door middel van een verzuimconsulent hoef jij dit als leidinggevende of werkgever niet zelf uit te vogelen maar kun je dit overlaten aan een externe partij. Op die manier kunnen collega’s zich ook vrijer uiten over de problematiek op de werkvloer.

Wat doet een verzuimconsulent? Door middel van een verzuimconsulent kan er actief worden gekeken wat er beter kan op de werkvloer zodat iedereen zich prettig en gehoord voert. Dit voorkomt verzuim op de werkvloer. Een verzuimconsulent maakt een verzuimanalyse om zo vast te stellen waar de eventuele problemen liggen binnen het bedrijf. Aan de hand van deze analyse kan er concreet tot een oplossing worden gekomen. Door middel van coaching on the job krijg je alle informatie om zelf actief aan de slag te gaan om deze knelpunten te verbeteren of in de toekomst te voorkomen. Uiteindelijk zullen al deze acties bijdragen aan een vermindering van het verzuim op de werkvloer.

Wanneer schakel je een verzuimconsulent in? Veel bedrijven denken dat je een verzuimconsulent alleen in dient te schakelen wanneer er bovengemiddeld wordt verzuimd. Echter is een verzuimconsulent ook als preventief middel in te zetten. Door te werken met een verzuimconsulent kan er dus worden voorkomen dat er verzuimd gaat worden. Zeker bij groot groeiende bedrijven of bedrijven met veel medewerkers kan het baat hebben om een verzuimconsulent in te schakelen. Zo houd je goed in kaart waar de eventuele problemen liggen en kunnen deze direct worden aangepakt. Zo zorg je ervoor dat alle collega’s met veel plezier naar het werk gaan.

Een verzuimconsulent kan kosten besparen Doordat de kosten van verzuim per dag al kunnen oplopen tot 250 euro kan het werken met een verzuimconsulent op den duur kosten besparen. Door verzuim verlies je immers mankracht en productie op de werkvloer. Dit werk wat niet kan worden gedaan moet later worden gedaan of door een andere collega terwijl je de werknemer wel gewoon betaald. Dit kan dus in de kosten gaan lopen. Met een verzuimconsulent kan worden gekeken waar het verzuim vandaag komt en hoe dit opgelost kan worden. Zo bespaar je op den duur kosten en houd je jouw personeel tevreden doordat je in kaart brengt waar de mogelijke problemen liggen.