010 Web Fotografie
Image default
Sport

Kampioensschaal, sportbekers of wisselbeker kopen?

Hoe kies je voor de best passende prijzen bij jouw evenement? Dat ligt helemaal aan de opbouw van het toernooi of de wedstrijd. Gaat het om een individuele of een teamsport? Is het een afvalwedstrijd of wordt er met poules gewerkt? En wat is het doel? Onderdeel van de competitie? Een bedrijfstoernooi? Of een open dag om meer leden te trekken. Welke prijzen je aanschaft zijn onder andere afhankelijk van de antwoorden op deze vragen. Dat is niet zo simpel als het lijkt. Dus laten we eens wat dieper in de wondere wereld van de sportprijzen duiken.

Wanneer ga je een kampioensschaal kopen?

Een kampioensschaal is een metalen of tinnen wandbord met een gegraveerde afbeelding en/of inscriptie. De meeste kampioensschalen zijn tussen de 10 en de 35 cm in diameter. De grootte en het materiaal bepalen voor een groot deel de prijs. Een kampioensschaal geef je aan het eind van de competitie aan de kampioen. Wanneer het de bedoeling is om een prijs aan het publiek en de leden op de club tentoon te stellen, is een kampioensschaal kopen een goed idee. Het staat erg mooi, valt direct op en neemt toch maar weinig plek in!

Sportbekers uitreiken

Een andere veel voorkomende trofee die bij sportwedstrijden wordt uitgereikt is de sportbeker. Een sportbeker is vaak wat prominenter aanwezig dan een kampioensschaal en is meestal op een marmeren voet geplaatst. Op die voet wordt meestal de naam van het toernooi en de datum vermeld. Maar ook een persoonlijke boodschap is mogelijk. Sportbekers worden vaak uitgereikt bij toernooien voor individuele sporten. Een andere veel gebruikte trofee bij dit soort evenementen zijn beelden.

Verschil sportbekers en wisselbekers

Wil je een wisselbeker kopen maar weet je niet precies wat het verschil is met een standaard sportbeker? Geen zorgen, hier komt een korte uitleg. Een wisselbeker is vaak een stuk groter dan een sportbeker. Wisseltrofeeën worden vaak in een glazen kast of op een speciale plek aan de bar in de sportclub gezet. Een wisselbeker wordt gewonnen tijdens een periodiek terugkerend toernooi. De winnaar krijgt de wisselbeker mee naar huis en mag deze houden tot het volgende toernooi. Wisselbekers blijven langer in omloop en daardoor is de kwaliteit een stuk beter. Een wisselbeker kopen is daarom ook wel een grotere investering dan een reguliere sportbeker.

Medailles bestellen voor teamsporten

Het jaarlijkse bedrijfsvolleybaltoernooi, een vriendentoernooi met de voetbal. Of een bedrijfsevenement met verschillende spellen. Er zijn veel verschillende gelegenheden waarbij je iedere deelnemer een aandenken wilt geven aan een leuke dag. Medailles bestellen is dan je beste optie. Ze zijn goedkoop, makkelijk uit te delen en je kunt ze personaliseren om een origineel aandenken mee te geven!

Gerelateerde artikelen

SUP boards worden steeds populairder

De fitnesswinkel in Arnhem: het beste advies bij het aanschaffen van bokshandschoenen

Voordelige thuisbezorging van fitnessapparaten zoals een crossfit rack