010 Web Fotografie
Image default
Meubels

Kapstokken voor jouw restaurant kopen? Hier op letten

 

Een goed georganiseerde garderobe is essentieel voor elk restaurant. Kapstokken bieden niet alleen een plek om jassen en tassen op te hangen, maar kunnen ook bijdragen aan de algehele sfeer en uitstraling van het restaurant.

 

Belangrijke factoren bij het kiezen van kapstokken

 

Bij het selecteren van de juiste kapstokken voor uw restaurant zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

 

  1. Capaciteit: Zorg ervoor dat u voldoende kapstokruimte heeft om aan de behoeften van uw gasten te voldoen. Overweeg hoeveel jassen en tassen uw restauranttypisch ontvangt en kies dienovereenkomstig.
  2. Stijl: Kies kapstokken die passen bij de algehele inrichting en sfeer van uw restaurant. Houten kapstokken kunnen bijvoorbeeld een warme en uitnodigende uitstraling geven, terwijl moderne metalen kapstokken een meer eigentijdse look kunnen bieden.
  3. Duurzaamheid: Restaurants hebben te maken met veel drukte en beweging, dus het is belangrijk om kapstokken te kiezen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Zorg ervoor dat ze stevig genoeg zijn om het gewicht van jassen en tassen te dragen zonder te breken.
  4. Ruimtebesparing: In restaurants is ruimte vaak beperkt, dus overweeg kapstokhaken die compact zijn en niet te veel ruimte innemen. Wandgemonteerde kapstokhaakjes of staande kapstokken met meerdere niveaus kunnen een goede optie zijn.
  5. Kinderen: Ontvangt u ook kinderen in het restaurant? Dan is het wellicht een mooie toevoeging om op lagere hoogte kinderkapstokken te plaatsen. Deze zijn onder andere vindbaar bij Kinder-kapstok.com.

 

Onderhoud en hygiëne

 

Het onderhouden van schone en hygiënische kapstokken is essentieel in een restaurantomgeving. Regelmatige reiniging en desinfectie van de kapstokken helpen de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Overweeg ook om wegwerpbeschermers voor hangers aan te bieden om direct contact tussen kleding en de kapstok te verminderen.

 

De juiste plaatsing van kapstokken

 

De locatie en plaatsing van de kapstokken in uw restaurant kunnen een groot verschil maken. Plaats ze op een handige en zichtbare locatie, zoals bij de ingang of in de buurt van de receptie. Dit maakt het voor gasten gemakkelijk om hun jassen en tassen op te hangen bij aankomst.

 

Groot restaurant? Voorzie de kapstokhaken van cijfers

Is uw restaurant zo groot dat het voor klanten een uitdaging is om hun jas weer terug te vinden. Maak dan gebruik van cijfer stickers. Nummer elke kapstok eenvoudig door boven elke haak een nummersticker te plakken. We raden je voor dit project aan om dan cijferstickers van 4cm hoog te bestellen.

 

Alternatieve opbergoplossingen

 

Naast traditionele kapstokken zijn er ook andere opbergoplossingen die u kunt overwegen voor uw restaurant. Denk aan wandgemonteerde planken, kubusopslag of zelfs geïntegreerde kasten in de eetruimte. Deze opties kunnen extra ruimte bieden voor het opbergen van persoonlijke bezittingen van gasten.