010 Web Fotografie
Image default
Kinderen

Kinderkleding in Europa

Je mag aannemen dat alle kinderkleding op dezelfde plek wordt gemaakt, en misschien heb je gelijk. Maar heb je ooit overwogen om rond te shoppen? De kleding die je koopt kan uit veel verschillende delen van de wereld komen, en het is mogelijk om kleding van uitstekende kwaliteit te vinden tegen een betaalbare prijs als je weet waar je moet zoeken. Dit artikel neemt je mee langs enkele van de beste plekken om te winkelen en leert je hoe je de kwaliteit van de kleding van je kind kunt beoordelen, zodat je kind kleding heeft die hij graag draagt ​​en jarenlang meegaat.

Een beetje achtergrond

Als je kinderkleding gaat kopen, is het belangrijk om te weten waar die kleding wordt gemaakt. Of je nu een ouder bent die nieuwe kleding voor je kinderen wil kopen of als je cadeaus koopt voor iemand anders met kinderen, er zijn veel redenen waarom het een goed idee is om kleding uit de EU te kopen.
De eerste en het meest voor de hand liggende reden is kwaliteit. De Europese Unie heeft strenge veiligheids- en kwaliteitseisen die door alle lidstaten worden gehandhaafd. Om goederen binnen de EU te verkopen, moet eerst aan deze normen worden voldaan voordat er iets kan worden verkocht. Dus als u bij een EU-bedrijf koopt, kunt u erop vertrouwen dat uw kind kleding van hoge kwaliteit zal dragen.
Een andere belangrijke factor is duurzaamheid.

Bekijk: https://lytl.nl

Dus waar wordt kinderkleding echt gemaakt?

Kinderkleding gemaakt in Europa is gemaakt met kwaliteit en veiligheid waarop u kunt vertrouwen. Kinderkledingmakers zijn zich bewust van de wereld die hun kleding verlaat, dus gebruiken ze milieuvriendelijk textiel en houden ze zich aan strikte normen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Enkele daarvan zijn leefbaar loon, veilige arbeidsomstandigheden en duurzame productieprocessen. De textielindustrie heeft een slechte reputatie vanwege de negatieve impact op het milieu, maar kinderkledingfabrikanten zijn er trots op een positieve impact op het milieu te hebben door milieuvriendelijke praktijken toe te passen, zoals het recyclen van water, het gebruik van zonne-energie en het verminderen van het energieverbruik.
Makers besteden ook veel zorg aan de veiligheid van kinderen door zich te houden aan strikte veiligheidsvoorschriften zoals Oeko-Tex Standard 100 of ISO 9001.

Oost-Europa

Kinderen hebben kleding nodig die zowel van hoge kwaliteit als comfortabel is. De gebruikte materialen moeten van de beste kwaliteit en goed gemaakt zijn, zodat er geen constante reparaties of vervangingen nodig zijn. Over het algemeen dragen Euro-kinderen kleding die is gemaakt van veel meer natuurlijke vezels dan Amerikaanse kinderen, wat kan helpen de temperatuur beter te reguleren en de huid zachter aan te voelen. Een groot voordeel van Europese kinderkleding is dat het meestal veel genderneutraler en minder gendergerelateerd is dan Amerikaanse kleding, wat veel ouders leuk vinden omdat ze willen dat hun kinderen verschillende interesses kunnen ontdekken zonder zich beperkt te voelen door wat de samenleving zegt dat ze zouden moeten dragen.

Het Midden-Oosten

Je hebt misschien gehoord dat kinderkleding is gemaakt van giftige of onveilige materialen, of dat de kwaliteit ondermaats is. De realiteit is dat u erop kunt vertrouwen dat in Europa gemaakte kinderkleding van hoge kwaliteit en veilig is. Met een enorme verscheidenheid aan stijlen, kleuren en merken om uit te kiezen, is er voor elk kind iets te vinden. Om ouders te helpen de beste merken voor hun kleintjes te vinden, hebben we een lijst samengesteld met enkele van de meest populaire Europese merken die beschikbaar zijn op onze site.

West- en Noord-Europa

De Europese Unie heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen en vervaardigen van kinderkleding van hoge kwaliteit, en sommige bedrijven gaan zelfs meer dan 100 jaar terug. Maar nu staat de toekomst van EU-kindermode op het spel vanwege de Brexit. Recente studies tonen aan dat een derde van alle kinderkleding die in het VK wordt verkocht, wordt geïmporteerd uit de EU en dat Groot-Brittannië binnenkort niet vrij kan handelen met deze bedrijven. Gelukkig voor ouders die in Europa gemaakte kleding willen kopen, zijn er nog een paar opties over.

Bekijk ook:

https://voorkind.nl

https://modebaby.nl