010 Web Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een NEN 2767 cursus volgen om een certificaat te behalen

Het aanbod van cursussen is bij vlagen overweldigend. Bepalen welke cursus het beste aansluit op jouw loopbaan is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Als je, om wat voor reden dan ook, meer te weten wilt komen over bouwkundige inspecties, kun je een NEN 2767 cursus overwegen. In deze cursus staat de conditiemeting bij inspecties aan gebouwen centraal, alsook het verwerken van de resultaten op daarvoor bedoelde formulieren. Twijfel je of een NEN 2767 cursus iets voor jou is? Lees verder om meer te weten te komen over deze uitermate informatieve cursus.

 

De praktische meerwaarde van een conditiemeting
Check de opleiding online op bijvoorbeeld de website van NEN. In een NEN2767 cursus leer je hoe je zorgvuldig een conditiemeting kunt uitvoeren. Een conditiemeting stelt je in staat om op een objectieve manier de fysieke kwaliteit van een gebouw vast te stellen. Ook het controleren van installatiedelen behoort tot de mogelijkheden. Wellicht heb je niet echt een idee wat er wordt bedoeld met de fysieke kwaliteit van een gebouw. Een conditiemeting maakt de fysieke kwaliteit van een gebouw meetbaar. Aan de hand van verschillende waarden kun je vaststellen in wat voor een staat het gebouw of installatiedeel verkeerd. De uitslag van een conditiemeting heeft invloed op bijvoorbeeld de begroting. Het praktische nut van een conditiemeting valt zodoende moeilijk te ontkennen.

 

Het vaststellen van gebreken
Tijdens een conditiemeting worden de gebreken van het gebouw nauwkeurig vastgesteld. Ook het risico dat verbonden is aan het gebrek wordt numeriek vastgelegd. Dankzij de precieze manier van werken die centraal staat bij een conditiemeting, zal de uitslag niet beïnvloedt worden door de persoon die de test uitvoert. Door middel van uitleg en praktijkvoorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt wat er allemaal komt kijken bij een conditiemeting en gebrekenbepaling. Tijdens de NEN 2767 cursus leer je een hele hoop over een conditiemeting. Maar voor wie is de cursus bedoeld?

 

De doelgroep van een NEN 2767 cursus
De cursus is bedoeld voor iedereen die meer te weten wilt komen over hoe conditiemetingen worden uitgevoerd. Inspecteurs en onderhoudsmonteurs vullen veelal het klaslokaal, maar je kunt ook mensen uit andere werkvelden verwachten. Sommige mensen volgen de cursus omdat ze andere cursussen van NEN willen volgen, waarvoor de kennis van deze cursus noodzakelijk is. Zodoende zijn er verschillende redenen te bedenken om de cursus te volgen. Waarom heb jij interesse in een NEN 2767 cursus? Een ervaren trainer legt je graag uit hoe een conditiemeting in de praktijk wordt uitgevoerd.