010 Web Fotografie
Image default
Woningen

Koepel op het dak

Sommige nieuwbouwwoningen worden gebouwd met een dakkoepel om zo licht naar binnen te laten. De dakkoepel wordt meestal boven de badkamer of overloop geplaatst omdat deze ruimtes meestal niet goed verlicht worden.

In de overloop kunnen er geen ramen geplaatst worden bij de meeste type woningen en niemand wil grote ramen in de badkamer. In de badkamer is er meestal een klein raampje of helemaal niks en dit wordt gedaan om privacy redenen. Een optie om toch licht naar binnen te laten is het bouwen van een dakkoepel.

Een dakkoepel bestaat uit glas en is dus eigenlijk een raam op het dak. Vroeger werden ze ook wel uit plastic gemaakt maar dit wordt tegenwoordig niet meer gedaan om het milieu te beschermen. Het gebruik van plastic heeft een slechte invloed op het milieu en is vervuilend. Een dakkoepel gemaakt van plastic was wel goedkoper en lichter maar glas laat het licht beter door.

Als je woning geen dakkoepel heeft maar je wilt toch meer licht in het huis kun je het wel laten bouwen. Het laten plaatsen van een nieuwe dakkoepel kan al binnen een dag. De meeste bedrijven installeren het al binnen een paar uur en ronden het nog dezelfde dag af.