010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Lekkage: reparatie of dakrenovatie?

Er is weinig zo irritant als een lekkage van je dak. Lekkages kunnen veel schade veroorzaken, bijvoorbeeld aan het behang en de vloerbedekking, maar als het water bij elektra komt, kan de schade nog veel groter worden.

Als je een lekkage opmerkt, is het dus zaak om snel te handelen. Maar wat moet je precies doen? En waar zit de lekkage precies? Het lokaliseren van het probleem kan lastig zijn, omdat het water –eenmaal binnen- via allerlei balken nog meters kan afleggen voordat het zichtbaar wordt. Verspil geen tijd met zoeken naar de oorzaak, maar onderneem actie.

Probeer het water zo goed mogelijk op te vangen, terwijl je ondertussen belt met de 24/7 calamiteitenservice van Roofing Service. Wij zorgen dan dat er snel een deskundige dakdekker ter plaatse is om de nodige maatregelen te nemen. In veel gevallen blijken onze deskundige vakmensen ter plaatse alle nodige reparaties te kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld door dakpannen te vervangen of kleine scheurtjes in de dakbedekking te dichten.

In andere gevallen, als de beschadiging groter is, zal de dakdekker noodreparaties uitvoeren. Daarmee is de ergste ellende voorbij. Daarna kunnen de nodige herstelwerkzaamheden in alle rust worden uitgevoerd.

Wanneer is dakrenovatie nodig?

Soms is het repareren van een dak nog wel mogelijk, maar is het slimmer om dakrenovatie uit te laten voeren. Hoe ouder je dak, hoe vaker reparaties noodzakelijk zijn. Aan het eind van de levensduur van je dakbedekking zijn reparaties zo frequent nodig, dat het goedkoper wordt om het hele dak zelf uit te laten voeren.

Laat je niet verrassen en vraag een professionele dakdekker om een dakinspectie uit te voeren. Je ontvangt een uitgebreide rapportage waarin onze bevindingen helder en overzichtelijk duidelijk maken hoe je dak eraan toe is.

Op basis hiervan kan een onderhoudsplan worden opgesteld, waarmee een dakrenovatie misschien nog even uitgesteld kan worden. Is je dak er minder goed aan toe? Dan is nu het moment voor een dakrenovatie, zodat je eventuele lekkages vóór kunt zijn.

Een betrouwbare dakdekker

Roofing Service is een landelijk werkend dakdekkersbedrijf (inclusief de Waddeneilanden). Je dakrenovatie kun je met een gerust hart aan ons overlaten, want ons team van ruim 50 vakkundige dakdekkers heeft alle expertise in huis voor elke soort dakbedekking – of je nu een rieten dak hebt, of een bitumen dak.

Vragen? Of wil je een offerte voor de renovatie van je dak? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.