010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Marketing strategie optimaliseren

Een bedrijf opstellen en inschrijven bij het KVK is geen hele investering. Wel als je er het uiterste uit wilt halen en je concurrentie voorbij wilt vliegen. In dat geval is het essentieel dat je vrijwel alle aspecten van je bedrijf optimaliseert. Een van deze aspecten is de marketing strategie. In deze blog lees je hoe je jouw marketing strategie optimaliseert.

Je doelgroep onderzoeken

Zonder twijfel heb je hier al eerder over nagedacht: wie zijn mijn (potentiële) klanten? Toch is het van belang om dit eens in de tijd te reviseren. Stel een marketing funnel op. De marketing funnel staat symbool voor de reis van jouw potentiële klant. De klant doorloopt verschillende stappen in de vorm van een trechter. Het doel hiervan is om afhakers te onderscheiden, maar ook op prospecten te identificeren voor de sale. Komt dit overeen met wat je in eerste instantie in gedachten had? Dan weet je zeker dat je de juiste informatie communiceert en de juiste klanten benadert. Als jouw doelgroep wat veranderd is, heb je nu een beter en actueel beeld, waardoor jij je beter kunt wenden tot de klanten.

Wees uniek en versterk je imago

Deel unieke content en lever de authentieke service die ze niet zomaar bij een concurrent krijgen. Ook is het aan te raden om guerrilla marketing toe te passen. Op een onconventionele manier en vaak met een minimaal budget breng jij jouw product of service onder de aandacht. Binnen een korte tijd kan je veel aandacht van de media en publiek trekken. Blijf consistent in het vormgeven van jouw visie en drijfveer. Alleen op die manier kan je jouw imago versterken.

Verbeter je vindbaarheid

Zodra je weet wie jouw (potentiële) klanten zijn en ook hoe jij jouw bedrijf met de buitenwereld wilt delen, is het tijd om dit zoveel en zo efficiënt mogelijk te doen zodat je ook daadwerkelijk wordt gevonden. Het algoritme van Google bepaalt weliswaar wat relevant is om op de zoekpagina weer te geven, maar alsnog kan jij hier invloed op hebben. Door middel van een seo specialist kan je jouw vindbaarheid verbeteren. De seo specialist zal door middel van de juiste content, maar ook technische aspecten van jouw site zorgen dat jouw positie verbetert.