010 Web Fotografie
Image default
Financieel

Minder betalen als expat

Als expat heb je vaak al veel kosten voor de boeg, door een expat financieel adviseur aan te nemen kun je een hoop kosten besparen. Als expat betaal je namelijk vaak te veel voor beleggingen en dat is natuurlijk oneerlijk. Door professioneel advies te vragen kun je een hoop geld besparen wat je natuurlijk voor veel andere dingen goed kunt gebruiken. Het lijkt misschien weinig wat je bespaart maar als je een paar jaar optelt lopen de bedragen toch wel flink op. Zo’n groot bedrag kan je vaak je kinderen van laten studeren zonder dat je extra verdient, je bespaart alleen maar geld dat je eigenlijk te veel uitgeeft.

Veel nieuwe regels in het buitenland

Als je naar het buitenland vertrekt voor werk dan krijg je ook veel te maken met andere overheids regels van je eigen land maar ook van het land waar je gaat werken. Dit kan vaak een hoop gedoe leveren met bijvoorbeeld pensioen sparen in het buitenland, beleggingen en andere geldzaken. Een financieel adviseur kan je goed helpen bij het maken van de juiste financiële beslissingen zodat je een hoop geld gaat besparen of zelfs extra gaat verdienen. Een verhuizing naar het buitenland komt al met veel veranderingen, het laatste waar je over wilt denken is dan je pensioen die misschien pas over 30 jaar pas komt. Toch is het belangrijk om dat goed geregeld te hebben.

Een nieuw leven in het buitenland

Als je naar het buitenland verkast dan zal je leven er heel anders uit zien. Je hebt niet meer de bekende regeltjes van Nederland die je al heel je leven waarschijnlijk kent. Je moet zoveel dingen opnieuw leren dat het een beetje overweldigend wordt. Je moet waarschijnlijk een nieuwe taal leren, nieuwe vrienden maken, een huis regelen, etc. Daarnaast komen ook nog je financiële zaken die je goed op orde moet hebben. Bijvoorbeeld je beleggingen die je hebt kunnen veranderen als je naar het buitenland gaat waardoor je misschien wel meer moet gaan betalen aan rente.