010 Web Fotografie
Image default
Dienstverlening

Moeite om te beslissen welke schulden eerst moeten worden betaald? U hoeft misschien niet te

Voorkom dat u een moeilijke beslissing moet nemen door dit schuldaflossingsplan te omarmen. Als u geld schuldig bent aan meerdere schuldeisers en bezig bent met het afbetalen van uw schuld, moet u beslissen in welke opdracht u uw tegoeden wilt afbetalen. Dit kan gaan om een grote lening voor bijvoorbeeld een auto, maar schuld kan ook ontstaan bij het huren van een camera. Er zijn vandaag de dag tal van opties voor het betalen in termijnen, zo kun je bijvoorbeeld een telefoon in delen betalen, maar ook voor een camera volgens de bron:https://spaarbuidel.nl/in-termijnen-betalen/camera-huren/.

U wilt over het algemeen ten minste het minimumbedrag betalen aan elke schuldeiser. Maar u wilt waarschijnlijk geen extra geld rond al uw schulden spreiden, omdat dit zou kunnen betekenen dat het te lang zou duren om een van deze schulden af te betalen. Op meerdere websites zoals https://spaarbuidel.nl/ of finance.com wordt het afgeraden om voor schuldaflossing een nieuwe lening te openen.

Er zijn twee veelvoorkomende benaderingen om te beslissen welke schuld focussen op. De schuldlawinemethode houdt in dat u eerst de lening met de hoogste rente aflost om uw rentebesparingen te maximaliseren. De schuldsneeuwbalmethode houdt in plaats daarvan in dat de lening met het laagste saldo eerst wordt terugbetaald om je motivatie te verbeteren door quick wins te scoren.

Bepalen welke van deze benaderingen je moet nemen, kan moeilijk zijn, maar er is eigenlijk een derde optie: een dat elimineert het probleem van het kiezen van welke volgorde om schulden af te betalen. Dit is wat het is.

Probeer deze aanpak om te voorkomen dat u kiest welke schuld u prioriteit wilt geven

In plaats van te worstelen om te kiezen welke van uw schulden u als eerste wilt terugbetalen, kunt u overwegen al uw uitstaande leningen te consolideren in één grote schuldconsolidatielening.

Om dit te doen, zou u een persoonlijke lening aanvragen en de opbrengst ervan gebruiken om al uw bestaande schuldeisers af te betalen. Zolang u in aanmerking kunt komen voor een persoonlijke lening die groot genoeg is, hoeft u slechts één schuld terug te betalen. U hoeft slechts één maandelijkse betaling te doen en u kunt eventueel extra geld naar slechts één schuldeiser sturen.

Met andere woorden, als u eenmaal uw consolidatielening heeft, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de uitbetalingsopdracht. En u hoeft niet meerdere schuldsaldi bij elkaar op te tellen om te zien hoeveel vooruitgang u boekt om schuldenvrij te worden. U weet precies hoeveel u nog moet terugbetalen.

Vaste maandelijkse betaling

Bovendien hebben veel persoonlijke leningen ook vaste maandelijkse betalingen en een vooraf bepaalde aflossingstermijn (zoals drie jaar of vijf jaar). Als u niet van plan bent extra af te lossen op uw persoonlijke lening, weet u vooraf precies wanneer u van uw schulden af bent en hoeveel het u gaat kosten om daar te komen. Als u betalingen eerder dan gepland kunt doen, verlaagt u natuurlijk zowel de uitbetalingstijd als de totale kosten.

Vereenvoudiging van het uitbetalingsproces is ook niet het enige voordeel van consolidatie. Als u in aanmerking kunt komen voor een nieuwe lening tegen een verlaagd tarief in vergelijking met wat uw huidige schuldeisers in rekening brengen, verlaagt u ook het bedrag aan totale rente dat u betaalt. Elke maand zou meer van uw geld naar de hoofdsom gaan (het oorspronkelijke bedrag dat u had geleend), wat zou betekenen dat het in de loop van de tijd gemakkelijker en goedkoper zou zijn om uw saldo te verlagen.

Schuldconsolidatie

Met zoveel voordelen aan schuldconsolidatie, kunt u misschien wilt u serieus overwegen om rond te shoppen voor een persoonlijke lening als u bezig bent met het afbetalen van schulden. Als u merkt dat u in aanmerking kunt komen voor een betaalbare lening voor schuldconsolidatie tegen een laag tarief en deze kunt gebruiken om een of meer bestaande schulden af te betalen, overweeg dan zeker om dit te doen.

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/