010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Nieuwe vloer? Kies voor een PVC vloer!

Ben je net in je nieuwe woning getrokken, of wil je je huidige woning een nieuwe look geven? Dan is de keuze voor een nieuwe vloer natuurlijk snel gemaakt. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende mogelijkheden voorde vloer. Een populaire vloer van tegenwoordig is een PVC vloer. Deze vloer kenmerkt zich namelijk door de vele voordelen die hij met zich meebrengt. In dit blog artikel vertellen we je er dan ook graag meer over!

Wat is precies een PVC vloer?

Zoals de naam het natuurlijk als verraad, is het een vloer gemaakt van PVC. De vloer is een kunststof dat gemaakt wordt van meerdere lagen polyvinylchloride. Door de technieken de gebruikt zijn in het maken van de vloer, is hij niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Je kunt de vloer dan ook in verschillende kleuren en maten krijgen. Daarnaast is ook een mooi reliëf te zien in de vloer. Tot slot kun je hem ook als een visgraat vloer laten leggen. Deze manier van het leggen van de vloer is dan ook enorm populair!

De voordelen van de PVC vloer

Er zijn enorm veel verschillende voordelen te benoemen van de PVC vloer. Allereerst is de vloer erg sterk. Hierdoor gaat hij, anders dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl, enorm lang mee. Door de zeer sterke slijtlaag zullen er dan ook nauwelijks krassen op de vloer ontstaan. Daarnaast is het onderhoud ook erg gemakkelijk. Het oppervlak van de vloer is namelijk erg glad. Hierdoor wordt stofzuigen of dweilen erg gemakkelijk gemaakt. Vervolgens staat de vloer er ook om bekend dat hij geluiddempend werkt. Wanneer je bijvoorbeeld in een tussenwoning woont, kan het dan ook erg goed zijn om de vloer te leggen. Hierdoor wordt de overlast direct een stuk minder. Een ander voordeel van de vloer is dat hij geschikt is voor vloerverwarming. Je kunt hem dan ook gemakkelijk in de woonkamer leggen. De vloer laat namelijk de warmte eenvoudig door, waardoor de hele ruimte goed verwarmd zal worden. Wil je na een tijdje een andere vloer? Je kunt het PVC gemakkelijk weer vervangen voor iets nieuws!

 

https://www.beboparket.nl/