010 Web Fotografie
Image default
Zakelijk

Op welke manieren kan je online beter vindbaar worden

Het internet is een fascinerend fenomeen. Mensen gebruiken het wereldwijde web massaal om hun producten en/of diensten in het zonnetje te zetten. Als je een willekeurige zoekopdracht intoetst op Google verschijnen er talloze advertenties op je beeldscherm. Vraag je je af op welke manieren je online beter vindbaar kan worden als bedrijf? Dit kan met behulp van Search Engine Optimization (SEO). In het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie. Maar waarom is het zo belangrijk om online vindbaar te zijn voor een bedrijf? En hoe verbeter je je online vindbaarheid?

 

Online zoekopdrachten

Door middel van online zoekopdrachten op zoek gaan naar producten of diensten is normaler dan ooit tevoren. Als je een bedrijf hebt, doe je er dan ook goed aan om hier rekening mee te houden. Als je op dit vlak achter loopt op de concurrentie, ga je dat merken in de portemonnee. Ben jij de concurrentie een stap voor door online beter vindbaar te zijn? Voor je het weet leidt het tot een toename van het aantal leads.

 

<h2>Het vinden van de goede zoektermen</h2>
Allereerst dien je de goede zoektermen te vinden. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je je goed kunnen verplaatsen in de klant. Wat zou een potentiële klant intoetsen op Google als hij mogelijkerwijs gebruik wilt maken van jouw diensten? Een dakdekker moet misschien denken aan een zoekterm als ‘dakreparatie Noord-Brabant’. Je kunt natuurlijk ook met een schuin oog naar de concurrentie kijken. Wat voor zoektermen gebruiken soortgelijke bedrijven?

 

Houd rekening met de lezer

Het gebruiken van zoektermen op jouw professionele website is verstandig, maar de teksten moeten wel goed leesbaar blijven. Bezoekers zijn slim genoeg om hier doorheen te kunnen kijken. Houd je er rekening mee dat de teksten fijn zijn om te lezen? Plagiaat plegen is nooit een goed idee. Bovendien ziet Google jouw tekst dan niet als een unieke tekst, waardoor de webpagina niet geïndexeerde kan worden.

 

De betrouwbaarheid van jouw website

Hoe betrouwbaar is jouw website? Dit houdt Google bij. Als naar jouw website wordt verwezen door veel andere websites, neemt je betrouwbaarheid toe. Met een duur woord heet dit ook wel linkbuilding. Uiteraard is de inhoudelijke waarde van de link van doorslaggevend belang. Niet de kwantiteit. Zoals je ziet komt er een hoop kijken bij online beter vindbaar worden. De hulp van een specialist is dan ook geen overbodige luxe. Create & Convert is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in online marketing. Ze kennen de manieren om online beter vindbaar te worden dan ook als hun broekzak.