010 Web Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement biedt hulp

Je hebt een leuke vaste baan, maar je wordt plotseling ontslagen. Hoe moet je nu verder? Vaak biedt een werkgever de werknemer dan een outplacementtraject aan bij een outplacementbureau of je mag zelf een outplacementbureau uitkiezen.

Wat is outplacement?

In een outplacementtraject traject ga je, ondersteund door een outplacementadviseur, op zoek naar een nieuwe functie bij een nieuwe werkgever. Samen met je adviseur of coach kijk je naar welke werkmogelijkheden voor jou passend zijn en wat de juiste manier is om te solliciteren.
De afgelopen jaren is er veel veranderd in het werven van personeel door bedrijven. Er zijn vele websites die je kunt gebruiken, zoals LinkedIn of Facebook. Maar ook het activeren en onderhouden van netwerken is belangrijk. Samen met de outplacementadviseur inventariseer je wat je eigen netwerk is en welke netwerken je kunt aanboren. Samen ga je op zoek naar interessante mogelijkheden en werkconnecties. Meestal heeft de outplacement-coach zelf ook een netwerk waar je gebruik van kunt maken.
Als je op zoek gaat naar werk en je gaat solliciteren moet je jezelf in verschillende online platforms presenteren: je sollicitatiebrief uiteraard, maar ook online profielen op de diverse websites zijn belangrijk. En natuurlijk ook je presentatie op het uiteindelijke sollicitatiegesprek. Samen met de outplacementadviseur bepaal je wat goed gaat en wat je in je presentatie verder kunt verbeteren. Via outplacement zijn er vaak diverse trainingen en workshops die je kunt volgen waarin je de kneepjes van het solliciteren goed leert kennen en toe te passen.

Hoe kies je een outplacementbureau?

Wanneer je een outplacementtraject gaat volgen is het goed om vooraf outplacementbureaus met elkaar te vergelijken. Vraag goed door op hoe ze je kunnen helpen en welke methodieken ze gebruiken. Het is belangrijk om te bepalen of de methodiek ook past bij jouw persoon en je situatie. Volg je bijvoorbeeld liever een individueel outplacementtraject of heb je meer baat bij een groepsbenadering? En heeft het outplacementbureau een netwerk wat ook voor jouw doel interessant is. Kijk anders eerst eens op de website Outplacementverzekering.nl voor meer waardevolle tips en informatie over outplacement.

https://www.outplacementverzekering.nl