010 Web Fotografie
Image default
Sport

Sportvoeding en supplementen in de sportschool

Of je nu traint voor een belangrijk evenement of gewoon probeert in vorm te blijven, er zijn tal van manieren waarop sportsupplementen kunnen helpen. Een voorbeeld hiervan is cafeïne en creatine (monohydraat), waarvan keer op keer is aangetoond dat het atleten naar boven leidt wanneer zij hun spel het hardst nodig hebben!

Dus u bent op zoek naar een supplement om uw lichaam de oppepper te geven die het nodig heeft? Er zijn veel opties op de markt. Enkele populaire zijn bcaa en pre-workouts (die beide kunnen helpen met het energieniveau), terwijl andere misschien niet zozeer een verhoging van de prestaties bieden, maar er wel voor zorgen dat mensen zich beter voelen, zoals bèta-alanine of natriumbicarbonaat. Bijwerkingen van deze supplementen zijn zeldzaam.

De juiste voeding is de basis

Als u op zoek bent naar een snelle oplossing voor uw gezondheidsproblemen, dan zijn supplementen misschien niet het antwoord of wel? Een gezonde voeding kan veel nuttige stoffen leveren die onmogelijk zijn zonder elke dag goed uitgebalanceerde maaltijden te eten en ’s nachts voldoende te slapen (of nog beter: te sporten). Als een sporter zich niet houdt aan Schijf van Vijf richtlijnen bij het bereiden van zijn eigen voedsel zullen hoogstwaarschijnlijk extra voedingsstoffen en supplementen helpen om optimaal te presteren op de wedstrijddag!

Sport en creatine

Van creatine is aangetoond dat het atleten helpt beter te presteren tijdens kortdurende maximale inspanningen met een interval karakter, zoals gewichtheffen of sprints vlak na elkaar. Het geeft je spieren extra energie voor hun intense trainingen en kan ook leiden tot het vasthouden van vocht in de aanloop naar het evenement; dit kan slecht zijn als je probeert niet meer kilo’s aan te komen dan nodig is! De meest gemelde bijwerking door gebruikers is maagklachten, maar het is belangrijk dat iedereen veel drinkt als hij extra creatine neemt.