010 Web Fotografie
Image default
Zakelijk

Teveel zitten op kantoor is niet gezond, afwisselen van houding is beter

Te veel zitten op kantoor is schadelijk: meer kans op ziekte en sterfte.

Het is eigenlijk al geeneens nieuws meer. In Nederland wordt wel heel veel gezeten tegenwoordig. Het gaat zelfs om een periode van 6,4 uur per dag. Daarmee zit de gemiddelde Nederlander meer dan een uur langer dan de gemiddelde Europeaan, die 5,2 uur zit. Bedenk daarbij dat in dat gemiddelde ook onze 6,4 uur is meegenomen en het
verschil dus eigenlijk nog groter is. Dit is natuurlijk flink zorgelijk en vraagt om een andere kijk op ons zitgedrag, zo stellen experts.

Het gevaar van zitten.

Wie niet met een zit-sta-bureau werkt, zoals die te vinden zijn bij Moonen Import Export, kan te maken krijgen met allerlei gevaren. Meer kans op ziekte en sterfte is een goede mogelijkheid. Denk aan hart- en vaatziekten, sommige vormen van kanker en ook diabetes. Wie echt veel zit ziet jaren van de levensduur afgesnoept worden. Dat geldt voor mensen die meer dan tien uur per dag zitten. Zelfs wanneer dit op het werk is. Minder dan 4 uur zitten geeft 40 tot 60 procent minder kans op een verkort leven.

Actie ondernemen.

Het is voor werkgevers zaak om actie te ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om bewegen en sporten aan te bieden. Dit gebeurt ook al enige jaren bij en flink aantal bedrijven, zowel grote multinationals als kleine ondernemingen. Dit kan in allerlei verschillende vormen. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat het niet alleen om heftig sporten hoeft te gaan. Elk halfuur twee minuten niet zitten helpt. Al. Het afwisselen tussen staan en zitten met een speciaal bureau helpt nog meer. Zolang het langdurig zitten wordt onderbroken.

Andere opties tegen zitten.

Naast sporten en een sta bureau zijn er ook nog allerlei andere opties. Alleen maar staan is immers ook niet goed. Dit blijkt dan weer uit andere onderzoeken die naar deze optie zijn gedaan. Zo is het bijvoorbeeld ook aantrekkelijk om de bedrijfsmiddelen verder uit elkaar te plaatsen. Denk aan het kopieerapparaat, de koffiemachine, de prullenbak en het toilet op andere plekken zodat er regelmatig gelopen moet worden. Met regelmaat drinken halen is ook een belangrijke optie. Zelfs bijvoorbeeld het kiezen voor andere middelen van vervoer dan de auto is een optie. Of zet de auto in ieder geval verder van kantoor af op een parkeerplaats. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat nog veel onderzocht moet worden. De effecten op lange termijn zijn bijvoorbeeld nog niet goed duidelijk.

https://www.moonenimportexport.nl/bureaus/elektrisch-verstelbaar-bureau/

Gerelateerde artikelen

Een Ipad: ideaal voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen

Webdesign diensten

3 handige feiten die je echt moet weten over leningen