010 Web Fotografie
Image default
Vakantie

Verschillende factoren spelen hier een rol

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat naar Krakau vraag je je vast af wat je moet zien in Krakau. Daar gaan we het eens uitgebreid over hebben. In Krakau is voor iedere leeftijd wel wat leuks om te zien of te doen. Wat je gaat doen is natuurlijk ook afhankelijk van de groepsgrootte. Daarnaast speelt het weer ook een grote rol. Als het veel regent zul je voornamelijk gericht zijn op activiteiten die je binnen kunt doen. Als het lekker weer is en de zon schijnt zul je juist graag daarvan willen genieten. Je doelt dan waarschijnlijk meer op activiteiten die buiten zijn.

Voor de geschiedenis liefhebbers

Je tijd in Krakau wil je zo goed mogelijk benutten, dus je wil je dagen goed vol kunnen plannen. Om maar eens terug te komen op de vraag wat je moet zien in Krakau gaan we eens wat plekken langs. Zo is het Rynek Glowny aan te raden om heen te gaan als je houdt van wat historisch. Dit plein is namelijk al ontzettend oud, dus er is veel gebeurd. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis kan deze plek niet op je lijstje ontbreken. Hetzelfde geldt voor Auschwitz. Iedereen met een beetje algemene kennis weet wat voor plek dit is en wat er allemaal is gebeurd.

Je raakt niet uitgekeken

Als je meer houdt van wat informatieve dingen kan je ook een van de vele zoutmijnen bezoeken. Dit is extra leuk om te doen als je er een rondleiding bij aanvraagt. Je krijgt dan alles te weten over de zoutmijnen en het ontstaan ervan. Na afloop kan je natuurlijk ook wat zout meenemen, zodat je die kan gebruiken tijdens het eten of kan bewaren als aandenken. Zo zie je maar dat er dus genoeg te zien is in Krakau en dat het echt afhangt van wat jou of je reisgenoten interesseert. Een combinatie maken is zeker aan te raden en zo heb je ook geen ruzie met de groep.