010 Web Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Verschillende soorten dashcams

De dashcam is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Een dashcam legt alles vast wat u als bestuurder ziet. Het wordt steeds drukker op de weg en het aantal ongelukken in het verkeer neemt helaas toe. Een dashcam wordt veelal aangeschaft om in te zetten als ooggetuige. De beelden die de dashcam opneemt, kunnen immers helpen bij het aantonen van wie de schuldige is bij een ongeval. Een camera in de auto is erg handig, maar niet iedere dashcam is hetzelfde. Waar moet u opletten bij het kopen van een dashcam?

 

 

G-sensor

Een G-sensor detecteert trillingen in de auto en beveiligd vervolgens de opname die werd opgenomen toen de trilling plaatsvond. Bent u betrokken bij een ongeval, dan weet u zeker dat de beelden van het ongeval terug te halen zijn.

 

 

GPS

De ingebouwde GPS registreert de locaties waar het voertuig langsgereden is, waardoor de exacte locatie van een ongeval achterhaald kan worden. Hieraan hechten verzekeraars veel waarde en dit kan u voordeel opleveren tijdens de procedure.

 

 

Parkeercamera

De parkeermodus op de camera helpt schade aan uw auto te voorkomen bij het parkeren. Automatisch worden obstakels gedetecteerd rondom uw voertuig en zo voorkomt u krassen en deuken.

 

 

Twin-dashcam

Ongelukken kunnen naast aan de voorzijde van uw voertuig ook aan de achterkant plaatsvinden. Een twin-dashcam filmt zowel wat voor uw voertuig gebeurt als wat achter uw auto gebeurt. Bij aanrijdingen van achteren heeft u met de twin-camera ook bewijsmateriaal van wie de schuldige is en wie het slachtoffer.