010 Web Fotografie
Image default
Dienstverlening

Geboorte TENS verminderd de pijn van weeën

Apparaten die speciaal gemaakt zijn om de pijn tijdens een bevalling te verlichten zijn de geboorte TENS apparaten. Het kleine apparaat, dat ongeveer de grootte van een mobiele telefoon heeft en de vorm van een afstandsbediening, houd je tijdens de bevalling makkelijk in de hand zodat je het apparaat direct en desgewenst kunt bedienen tijdens de weeën. Wanneer jouw bevalling zich aandient plak je op je rug, aan weerszijden van je wervelkolom, speciale elektrode plakkers. Je plakt ze op hoogte van de plek waar de zenuwen uit de bekken- en baarmoederstreek het ruggenmerg in gaan. Bij het geboorte TENS apparaat is een duidelijke omschrijving met afbeeldingen bijgevoegd, waarop je kan zien waar je de plakkers precies op de huid moet plakken. Zorg ervoor dat je huid droog en schoon is en vrij van lotion, dan blijven de plakkers het beste plakken.  

Hoe zorgt geboorte TENS voor minder pijn

Het geboorte TENS apparaat zorgt voor het verlichten van bevallingspijn door middel van lichte elektronische prikkels. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, oftewel het stimuleren van de zenuwbanen via/door de huid. TENS apparaten worden gebruikt voor allerlei vormen van pijnbestrijding, de geboorte TENS is speciaal ontwikkeld om de pijn van de weeën te verminderen. Ideaal is dat de geboorte TENS zowel thuis als in het ziekenhuis of geboortehuis ingezet kan worden. En het mooiste is dat deze vorm van pijnbestrijding geen schadelijke gevolgen heeft voor moeder en kind. Op de hartslag, ademhaling en bloeddruk van zowel moeder als kind heeft de geboorte TENS geen invloed.

Tijdens het gebruik van het TENS apparaat krijg je lichte elektronische prikkels. Deze krijg je via de elektrode plakkers op je huid, welke met draadjes zijn verbonden aan het TENS apparaat. De intensiteit van de prikkels kan je zelf instellen. De prikkels zorgen voor de aanmaak van endorfine, een blokkering van de pijnprikkels en ontspanning van de spieren.

Huren via MaMMaTENS

Via MaMMaTENS kan je TENS huren. Je hebt de keuze uit een huurperiode van 6 weken of huur per dag. Bij meerdere zorgverzekeringen krijg je een vergoeding op de huurperiode wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Voor meer informatie kan je de website van MaMMaTENS raadplegen. Bij vragen kan je het contactformulier invullen, er wordt dan snel contact met je opgenomen.

 

https://www.mammatens.nl/