010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij aanhanger onderdelen vervangen?

Wanneer je enige tijd in het bezit bent van een aanhangwagen zul je ongetwijfeld aanhanger onderdelen moeten vervangen. Maar waar moet je nu precies echt rekening mee houden? In deze blog leggen we je bij 3 specifieke aanhanger onderdelen uit waarop je moet letten als je deze wilt vervangen. Een goede voorbereiding op de vervanging van aanhanger onderdelen is toch het halve werk.

Geremde of ongeremde aanhanger onderdelen

Als je aanhangwagen onderdelen wilt vervangen die te maken hebben met de remmen of assen, is het belangrijk om te achterhalen of jouw aanhanger geremd of ongeremd is. Aanhanger onderdelen van geremde aanhangwagens hebben specifieke onderdelen die per merk verschillend zijn. Als je bijvoorbeeld je AL-KO as wilt vervangen kan dat niet met een Knott as. De aansluitingen zijn namelijk verschillend van elkaar. Bij ongeremde aanhanger onderdelen maakt het niet uit wat voor merk onderdeel je wilt vervangen.

Banden vervangen

Door veel gebruik en slijtage verliest een band zijn profieldiepte. Het is volgens de wet verplicht om met banden re rijden die minstens een profieldikte hebben van 1,6 mm. Hoe kun je nu achterhalen of je huidige banden aan vervanging toe zijn? Op een band zie je soms de volgende afkorting: TWI (Tread Wear Indicator), een merklogo of een driehoek. Een slijtage-indicator is een klein blokje van 1,6 mm dik. Wanneer de band de slijtagegrens heeft bereikt wordt het TWI-blokje wit. Je kunt ook op een ander manier de profieldikte meten door middel van een liniaal of bandenprofielmeter. Het is belangrijk dat je de profieldiepte zowel in het midden, als aan de binnenkant en buitenkant van de band opmeet. Slijtage kan ook scheef lopen op een band. De dikte van het profiel wordt daarom ook altijd bepaald op basis van het laagst gemeten profiel. Zo zie je maar weer dat je ook voor het opmeten van het profiel van een band, speciale aanhanger onderdelen kunt kopen.

Maasnetten en gaasnetten als aanhanger onderdelen vervangen

Netten en andere beschermde aanhanger onderdelen zijn onmisbaar. Heb je een oud maasnet die toe aan vervanging is, maar heb je geen idee wat voor maat je moet nemen? Bij zowel maasnetten als gaasnetten is het belangrijk om altijd een net te kiezen die minstens 50 cm groter is dan de bakmaat van de aanhanger. Hierdoor dekt het aanhangernet de hele oppervlakte van de laadbak (ook bij een hoge lading). Het is namelijk ook verplicht je aanhanger te voorzien van een maas of gaasnet. De voorkeur van het type net is uiteraard persoonlijk en vaak vervang je deze aanhanger onderdelen met een soortgelijk net.

Meer weten over het vervangen van bepaalde aanhangwagen onderdelen?

Ben je op zoek naar een winkel die een ruime voorraad van aanhanger onderdelen heeft? Dan is Aanhangwagendirect de beste keus! Ze hebben niet alleen veel verschillende aanhanger onderdelen op voorraad, maar verkopen ook complete aanhangers. Daarnaast helpen ze je graag bij het uitkiezen van aanhangwagen onderdelen door middel van een vrijblijvend advies. Ze zijn eenvoudig te bereiken via chat, Whatsapp, mail (antwoord binnen 2 uur) en natuurlijk gewoon per telefoon.

https://www.aanhangwagendirect.nl/