010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Wanneer zet je uitleganimaties in?

Wanneer zet je uitleganimaties in?

Een explanimation, of uitleganimatie, is een video die bedoeld is om iets uit te leggen. Je gebruikt hem wanneer je een complex verhaal zo helder mogelijk wilt uitleggen. Zeker wanneer je dezelfde uitleg moet geven aan veel verschillende mensen, op verschillende tijden, bespaart een goede explanimation je zeeën van tijd.

Uitleganimatie is veel helderder

Wanneer (een deel) van je doelgroep laaggeletterd is, schiet je met brochures of handleidingen niet zoveel op. Voor de 1 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven zorgen dergelijke teksten alleen maar voor onduidelijkheid en stress. Of ze worden niet eens gelezen!

Een goede explanimation met een fijne vertelstem is veel natuurlijker en kan daarom makkelijker worden begrepen. De effectiviteit van je communicatie wordt daarmee veel hoger. Daarom zie je op steeds meer plekken explanimations opduiken.

Voor elk onderwerp

Wil je nieuwe medewerkers trainen in veiligheidsprocedures? Of wil je jouw doelgroep informeren over de standaardprocedure (bijvoorbeeld in de zorg)? Een explanimation maakt jou het leven een stuk makkelijker door de belangrijkste vragen van je doelgroep te beantwoorden.

Wil je medewerkers informeren over de bedrijfsstrategie? Ook aan de interne communicatie voegt een explanimation waarde toe.

Heb je een geweldig product, maar snappen je potentiële klanten niet waarom jouw product zo geweldig is? Gebruik een animatie video om je unique selling points helder naar voren te brengen.

Je ziet, een animatie film kan eigenlijk altijd. Wat het onderwerp ook is, wie de doelgroep ook is; als je iets uit te leggen hebt, scoort de uitlegvideo hoge ogen!

Wil je ook een animatie Film laten maken? Kijk dan bij animatie-film-laten-maken.nl, daar kan je een animatie video laten maken.