010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Wat is het verschil tussen een merkaccu en merkloze accu?

Gereedschapsaccu’s hebben niet het eeuwige leven. Integendeel, juist omdat deze accu’s vaak geladen en ontladen worden, valt de levensduur van de accu vaak tegen. Zeker omdat je vermogensverlies bij een gereedschapsaccu al snel merkt tijdens het werken of klussen, betekent dit dat het tijd is voor vervanging. Vervang echter ditmaal niet het gereedschap, maar uitsluitend de accu van het gereedschap. 

Prijs-kwaliteitverhouding van een DeWalt accu en merkloze accu

Heb je gereedschap van DeWalt en ben je op zoek naar een nieuwe accu, dan is het verstandig om niet direct te kijken naar originele accu’s. De originele accu’s van DeWalt zijn namelijk prijzig, vooral omdat je extra betaalt voor het merklogo dat niets voor de accu doet. Ook zijn de originele accu’s vaak verouderd of gemaakt op de originele manier, terwijl er tegenwoordig veel sterkere en betere accu’s gemaakt kunnen worden.

Kies je voor een vervangende accu, dan kies je voor een merkloze DeWalt accu die aanzienlijk goedkoper is, terwijl de kwaliteit vaak veel beter is. Hoewel de aftermarket vaak niet de beste naam heeft, is het bij vervangende accu’s wel degelijk de moeite waard, zeker omdat het hier gaat om geteste DeWalt accu’s voorzien van een CE-keurmerk én met een gezonde garantieperiode zodat je zeker weet dat je voorlopig weer optimaal aan het werk kunt met je gereedschap.

Zorg ervoor dat je al je gereedschap en apparaten op orde hebt voor je gaat klussen 

Kleine en grote projecten kunnen veel tijd kosten. Je kunt flink op deze tijd besparen door eerst een uurtje uit te trekken en rustig te kijken naar de staat van je gereedschap en materiaal. Heb je alles in huis om aan de slag te gaan? Mist er iets dat aangevuld moet worden? Zijn de accu’s van je gereedschap in goede staat? Wanneer je er nu alvast voor zorgt dat alles in orde is voordat je begint, wordt het niet alleen makkelijker maar ook aanzienlijk leuker om straks aan de slag te gaan met de dingen die dit jaar op jouw planning staan.