010 Web Fotografie
Image default
Beauty en verzorging

Wat is het verschil tussen een scrub en een peeling?

De huid, het grootste orgaan van ons lichaam, wordt gezonder en strakker door het regelmatig verwijderen van dode huidcellen. Exfoliëren, zo heet dit met een mooi woord. Naast het verkrijgen van een gezondere en strakkere huid zorgt het verwijderen van dode huidcellen voor een jonge en frisse uitstraling. Maar is het beter om een scrub of juist een peeling te gebruiken en wat is precies het verschil tussen deze twee? Wij leggen het u in dit blog uit.

Hetzelfde doel, toch een duidelijk verschil

Beide hebben hetzelfde doel, namelijk het verwijderen van dode huidcellen. Maar toch is er een verschil in de werking en de structuur van de substantie.

Scrubben kunt u prima één tot twee keer per week zelf doen. Met de korrelachtige gel masseert u de huid. Hierdoor verwijderd u de dode huidcellen van de bovenste huidlaag. Bij een gevoelige huid is het sterk aan te raden niet te hard te masseren, anders kan de opperhuid beschadigen. Na een scrubmassage voelt de huid lekker zacht aan.

Een peeling kunt u het beste niet zelf doen maar overlaten aan de huidspecialist. Een peeling is namelijk ingrijpender maar ook een risicovolle behandeling. Een peeling behandeling is wel zichtbaar effectiever dan een scrub behandeling. Een peeling bestaat ook uit een substantie met korrels maar bevat ook nog zuren. Deze zuren zijn veilig en geschikt voor de huid. Door deze zuren wordt de bovenste huidlaag los geweekt, zodat de dode huidcellen verwijderen. Maar verwijderen van dode huidcellen is niet het enige dat een peeling doet. Een peeling zorgt ook voor een vermindering van rimpels en laat zonneschade en pigmentvlekjes verdwijnen. De huid gaat weer stralen. Om schade aan de huid te voorkomen en zeker te zijn van het behalen van het gewenste resultaat, adviseren wij om een peeling behandeling bij een huidspecialist te laten doen. De huidspecialiste kan u ook meteen advies geven over de verschillende peelings en bekijken welke peeling voor u het meest geschikt is.

Van Lennep Kliniek

Bij Van Lennep Kliniek werken de beste huidspecialisten. U kunt hier dan ook terecht voor peeling behandelingen. Naast huidspecialisten zijn er bij Van Lennep Kliniek ook cosmetisch artsen en plastisch chirurgen werkzaam. U kunt in de klinieken in Oegstgeest, Wassenaar en Den Haag dan ook terecht voor diverse behandelingen, van een laser behandeling tot plastische chirurgie en van body contouring tot behandelingen met injectables.

 

https://www.vanlennepkliniek.nl/