010 Web Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Wc verstopping oorzaken, gevolgen en de oplossing

Het is iets wat altijd op het verkeerde moment gebeurt, en er iets niets stressvoller in het huishouden dan dit. Een verstopte WC is juist zo vervelend omdat je een WC op elk moment van de dag nodig hebt. Het is wellicht voor velen de belangrijkste voorziening die je in huis tot je beschikking hebt. Wat je ook doet om er voor te zorgen dat het niet gebeurt, er zijn allerlei soorten factoren die en verstopte WC kunnen veroorzaken.

 

Wat veroorzaakt een verstopte WC?

Een van de meest voorkomende redenen van een verstopte WC is te veel Wc-papier. Veel mensen geven vaak de kinderen de schuld van te veel papier in de WC, maar er zijn meerdere zaken van toepassing waardoor er overtollig Wc-papier in de WC beland. Dit kan bijvoorbeeld ook net zo goed komen door een hoop viezigheid, wanneer er te veel vochtig toilet papier wordt gebruikt of wanneer toiletpapier ook voor andere doeleinden wordt gebruikt. Er zijn allerlei oorzaken die tot grote ophopingen kunnen leiden, met als gevolg dat de leidingen verstopt raken. Een goede oplossing is om vooral veel te spoelen, en anders om de tuinslang te gebruiken. Het kan ook dat de WC verstopt raakt door ontlasting. Het patroon is per persoon verschillend, maar ook met kleinere kinderen en baby’s kan het algauw voorkomen dat je hier last van krijgt. Ook is het niet verstandig om luiers te legen boven het toilet. Wanneer je hier last van denkt te hebben dan zijn er materialen om de WC te ontstoppen, kokend water, bleekmiddel, soda en zelfs cola werkt enorm goed tegen een verstopte WC.

 

WC ontstoppen

De tuinslang is een hele simpele en ook goede methode om de WC te ontstoppen, een kind kan de was doen zou je zeggen. Zeker wanneer je een slang hebt die redelijk veel kracht heeft dan is het zo gebeurd. Sommigen mensen denken ook niet dat cola werkt ter ontstopping van de WC, het is echter een enorm goede keuze. Cola heeft namelijk een vrij agressieve substantie en is daarom redelijk agressief. Dit kan een enorm voordeel geven. Bij een grote verstopping dan kan cola uitermate hulpzaam zijn. Je hoeft het enkel in de WC te gieten, enige tijd laten bruisen en trek daarna maar een keer stevig door. Kokend water is een absolute klassieker, zo lang je te maken hebt met blokkades die niet bestaan uit onoplosbaar materiaal dan is kokend water een goede methode om de WC te ontstoppen. Daarnaast is kokend water iets wat de bacteriën doodt, daarmee draagt kokend water ook bij aan de hygiëne, je slaat dus in feite 2 vliegen in één klap. Het is uiteraard ook belangrijk dat leidingen schoon blijven, en zo kun je dit dus prima realiseren.

 

Loodgieter Amersfoort

Ben je nog op zoek naar een loodgieter Amersfoort? Wij staan voor je klaar! Wij zijn het beste loodgietersbedrijf is Amersfoort en omstreken. Wij zijn in staat welk probleem dan ook op te lossen, zeker wanneer het aankomt op Wc’s. Heb je een spoed loodgieter Amersfoort nodig? Geen probleem. Met onze 24/7 spoedservice staan wij op elke moment van iedere dag paraat om je te helpen met elke probleem. Daarnaast is een offerte aanvragen zo gepiept, direct weten wat de klus gaat kosten is altijd belangrijk!

https://isbaza.nl/