010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Werken in de cloud of via microsoft software?

Cloud-based werken met Microsoft 365; een must

Maakt u geen gebruik van softwaresystemen die cloud-gebaseerd zijn? Zo niet, dan maakt u geen gebruik van een fantastische kans. Als u er echter voor kiest om cloud-based software te gebruiken, zult u kunnen genieten van de voordelen die essentieel zijn. Dit is wat er bijvoorbeeld gebeurt wanneer u in de cloud gaat werken met Microsoft 365.

Het systeem stond vroeger bekend als Microsoft Office 365, maar dat is de laatste tijd veranderd. De officiële naam is “Microsoft 365”, dat een verscheidenheid aan producten omvat. Wij willen u graag meer vertellen over deze diensten en de manier waarop Microsoft 365 werkt.

Een breed scala aan online diensten

Microsoft 365 kunt u het beste zien als een complete online dienst. Een uitgebreide online dienst waarvoor u de Office 2019 licentie niet hoeft aan te schaffen. Als je gebruik maakt van Microsoft 365, krijg je toegang tot allerlei soorten software. Er worden verschillende toepassingen aangeboden door Microsoft:

Microsoft Teams Microsoft Teams: met behulp van deze dienst kunt u effectief samenwerken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je collega’s te videobellen, met ze te chatten of online te vergaderen. Welk (mobiel) apparaat je ook hebt, het is mogelijk om Microsoft Teams te gebruiken.

Microsoft Lync Microsoft Lync is een aanvullend online platform waarmee gebruikers met elkaar in contact kunnen komen. Via deze dienst kun je ook videochatten en chatten.

Microsoft Exchange: dit is een uitwisselingsdienst waarmee u verbinding kunt maken met Microsoft Outlook. Zodra u dit hebt gedaan, kunt u Microsoft Exchange gebruiken als uw e-mailsoftware. U kunt de dienst ook gebruiken om een agenda te maken, contacten op te slaan en taken te maken. Als uw collega’s deze dienst ook gebruiken, is het mogelijk om informatie en taken te delen.

Microsoft Sharepoint: via deze dienst is het mogelijk om interne gegevens te delen. Hierbij kunt u denken aan Google Spreadsheets, Excel bestanden en Word documenten. Het grote voordeel hierbij is dat u uw klanten toegang kunt bieden tot dit soort diensten.

De voordelen van werken vanuit de cloud

Zoals u misschien in de vorige paragrafen hebt gezien, heeft Microsoft 365 veel voordelen. Zoals de naam al aangeeft kunt u de dienst alle 365 dagen van het jaar gebruiken. Wat is nu precies het voordeel van werken in de cloud met Microsoft 365? Het heeft vele voordelen.

Het eerste voordeel is dat u altijd beschikt over alle gegevens die u nodig heeft. De informatie die in de cloud is opgeslagen, is toegankelijk via uw tablet of smartphone. Dit is niet alleen voor u, maar ook voor al uw collega’s. Cloud computing stelt u in staat om samen te werken en effectief te communiceren.

Het is ook belangrijk om er zeker van te zijn dat u de beveiliging heeft die u wenst. U hoeft zich nergens zorgen over te maken en kunt gebruik maken van de verschillende diensten die hierboven zijn genoemd.

Wilt u gebruik maken van Microsoft 365? Overweeg dan om Office licenties versie 2021 aan te schaffen om er zeker van te zijn dat u dat doet. Misschien is dat een meer geschikte optie voor uw behoeften!

https://www.besteloffice.nl/