010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Wordt waardevoller voor uw klanten. De geavanceerde scan van Scripted Consultancy.

Om waardevol te worden voor uw klanten moet u één ding doen; voldoen aan de klantbehoeften. Hoe beter dat lukt, hoe waardevoller u voor uw (potentiële) klanten kunt zijn. Een consument die opzoek is naar een goedkoop wit t-shirt zal de meeste waarde kunnen vinden bij de Zeeman. De markt voor designer kleding zal op haar beurt een groep aantrekken die haar waarde zoekt in exclusiviteit en dure merken. Verschillende groepen, verschillende percepties omtrent de waarde van een product of service. Een studie door Treacy en Wiersema  beschrijft hoe bedrijven die zich correct hebben ingericht op een bepaalde waardepropositie uitblinken in hun markt. De klantenkring die zij hiermee ontwikkelden kan op deze manier maximaal worden voorzien in hun behoeften. De unieke scan van Scripted Consultancy vindt uw mix van waarden, en laat u zien welke stappen u moet ondernemen. 

​Het lijkt makkelijk. Biedt een goed product of goede service aan voor een scherpe prijs en klanten zullen het kopen. Natuurlijk is er een markt voor kwalitatieve en goedkope producten, maar de vraag is hoe u dit bewerkstelligd. De concurrentie zit immers niet stil en zal ook proberen om zo goedkoop of kwalitatief mogelijk te zijn. Het is daarom zaak dat u uitblinkt op wat u het beste doet en zo de concurrentie het nakijken geeft. Dit kan bereikt worden door zowel uw interne organisatie goed in te richten, uw markt juist te bespelen en uw communicatie goed af te stellen op uw ideale klantengroep. De snelle en gemakkelijke scan van Scripted Consultancy doet dit allemaal voor u en geeft duidelijke actiepunten. Zo krijgt u een blauwdruk van uw potentieel uitblinkend bedrijf, eenvoudig in een persoonlijk rapport. 
Interne organisatie
Ons advies voor uw interne organisatie is er op gericht om een omgeving te ontwikkelen die u in staat stelt om ook daadwerkelijk een bepaalde waarde te leveren. Zo kan een bedrijf dat producten op maat maakt profiteren van een lage mate van bureaucratie. Die verhoogt de vrije rol van medewerkers en lijdt tot persoonlijkere oplossingen. Iets wat weer bijdraagt aan de waarde voor de klant; een persoonlijk product op maat. Voor de interne organisatie bekijken we heel precies uw waarde mix en geven wij u advies voor ieder relevante factor. Van strategie tot aan uw distributie.
De markt
De analyse van uw markt is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste kunnen wij vaststellen hoe de marktomstandigheden in elkaar steken, we kijken naar uw marktgroei en de plek die u met uw bedrijf in deze markt inneemt. Dit is belangrijke informatie wanneer u besluit te investeren in uw bedrijf. Ten tweede kijken we naar kansen en bedreigingen uit uw markt. Welke acties moet u ondernemen om maximaal te kunnen presteren. De data voor deze marktanalyse komt uit informatiebronnen van ondermeer het CBS en de Rabobank.
Communicatie
Een goed georganiseerd bedrijf in een gunstige markt is prettig, maar potentiële klanten moet wel weten wat u doet en wat u uniek maakt. Daarnaast moeten zij via de juiste kanalen met de juiste informatie benaderd worden. De afstemming tussen wat u doet en wat u communiceert naar uw klanten is cruciaal voor de waarde die u kunt leveren. Adverteert u bijvoorbeeld met uw kwalitatieve producten terwijl uw waarde ligt op prijsniveau, dan spreekt u de verkeerde groep aan. Zo kunt u uiteindelijk helemaal geen waarde leveren. Onze scan houdt hier natuurlijk rekening mee en laat u zien welke communicatie boodschappen voor u werken. Naast de boodschap laten we ook zien welke media het beste passen bij uw doelgroep. Bij uw communicatie advies houden we rekening met uw waardestrategie en de demografische kenmerken van uw klanten.Uiteindelijk krijgt u de juiste balans en goede afstelling van uw organisatie en communicatie op uw markt en klanten. Dit geeft u de mogelijkheid om uit te blinken in uw markt. 

Wilt u een dergelijke scan laten uitvoeren, bezoek dan de productpagina scan klantwaarde.

Teun Koldeweij
Oprichter Scripted Consultancy
teun@scriptedconsultancy.com

https://www.scriptedconsultancy.com/blog/wordt-waardevoller-voor-uw-klanten-de-geavanceerde-scan-van-scripted-consultancy