010 Web Fotografie
Image default
Financieel

3 aanpassingen die je kunt doen aan je plafond

Een plafond is ontzettend belangrijk voor de beleving van een ruimte. Veel bedrijven met een publieksfunctie investeren dan ook flink in plafonds. Industrial was en is nog steeds erg populair. Bij sommige winkels en horecagelegenheden is het dus juist de bedoeling dat je buizen ziet lopen. De ruiger de beter, lijkt het credo. Maar de meeste zaken (en huishoudens) hebben behoefte aan een wat rustiger plafond. Een plafond laten verlagen, dan wel niet met inbouwspotjes is een aanpassing die veel gedaan wordt aan het plafond. Een bedrijf die zich hierin heeft gespecialiseerd is het bedrijf Plafondgarant. Voor de vakmensen van dit bedrijf is geen dag hetzelfde. De ene keer hebben ze een opdracht voor een kantoorpand of rechtbank en een andere dag werken ze vol passie aan een verbouwing van een bestaand huis of een nog niet opgeleverde nieuwbouw woning.

 

Je plafond aanpassen, waar kun je aan denken?

  1. Spotjes én speakers laten inbouwen in het plafond
  2. Een koof laten plaatsen met verlichting
  3. Nieuwe ruimte creëren door plafond te laten verlagen

 

Dat je spotjes kan laten inbouwen in het plafond is bij vele mensen wel bekend maar dat je ook je speakers erin kunt laten wegwerken is waar maar weinig mensen aan denken. Maar hoe leuk is dat! Een speaker is tenslotte een noodzakelijk kwaad. Het staat eigenlijk altijd in de weg. Door speakers te laten inbouwen, heb je meer functionele ruimte gecreëerd. Bovendien heb je een mooie geluidsbeleving door speakers in het plafond te laten plaatsen. Een koof waarin verlichting in is geplaatst is niet iets waar veel particulieren aan denken. Toch kan het juist een heel warm en gezellig gevoel geven. Laat je vooral informeren over een lichtplan hierbij. Een frustratie van veel mensen met een zolder is het schuine dak. Door het dak te laten verlagen, kun een hele ruimte creëren. Leuk als hobbyruimte of misschien zelfs als extra slaapkamer.

 

Hoogteverschillen

Als er gesproken wordt over het verlagen van een plafond dan denken veel mensen direct aan het verlagen van het héle plafond. Dit terwijl het juist zo leuk kan zijn om te variëren in hoogtes in huis (of kantoor / winkel of horeca). Het kan bijvoorbeeld heel cosy voelen om boven de eettafel een wat verlaagd plafond te hebben met een prettig lichtplan. Zodat je verlichting hebt om romantisch te dineren maar ook om de krant aan te lezen of te knutselen of het huiswerk aan te doen.