010 Web Fotografie
Image default
Energie

3 redenen waarom je voor zonnepanelen moet kiezen

Duurzaamheid is tegenwoordig helemaal hot, je hebt zelfs duurzaam eten. Zonnepanelen zie je steeds vaker terugkomen op huizen, kantoorpanden en zelfs in velden. Dit is eigenlijk helemaal niet zo gek, want je kunt er snel mee besparen op je energierekening EN het is goed voor het milieu. Twijfel jij nog of je nu wel of niet moet kiezen voor zonnepanelen? In dit artikel ga ik je 3 redenen geven waarom je voor zonnepanelen zou moeten kiezen.

Duurzaam

Doordat je stroom opwekt via de zonnepanelen op je dak zorg je voor minder uitstoot van CO2. Dit is dan ook een stuk beter voor het milieu. Daarnaast hebben de zonnepanelen een verkoelend effect voor het dak. Dit komt omdat ze dienen als een extra laag die de meeste warmte van de zon opvangt.

Snel gelegd

In Limburg hebben al ontzettend veel huishoudens gekozen voor panelen op hun dak. Misschien hebben je buren ze ook al op hun dak liggen. In Nederland liggen er al ruim 26 miljoenen panelen op de daken. Ze liggen niet alleen op woningen en bedrijfspanden, maar je ziet ook steeds meer zonnepaneelvelden in Nederland. De aanleg van zonnepanelen duurt dan ook echt niet lang. Meestal liggen de panelen al binnen één dag (dit ligt aan de hoeveelheid panelen).

Investering

De zon is een van de energiebronnen die nooit op zullen raken. Wanneer de zon wat minder schijnt op een bewolkte dag zullen de panelen toch energie opwekken. Als je dan ook nog kijkt naar de variabele energietarieven zie je dat deze alleen maar aan het stijgen zijn. Dit maakt het dan nog voordeliger om te kiezen voor zonnepanelen. De energietarieven zijn het afgelopen jaar met ruim 90% toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Zonnepanelen zorgen ervoor dat jij minder stroom af hoeft te nemen. Je hebt dus minder last van de prijsstijgingen op je energierekeningen. Daarnaast schommelen de tarieven flink waardoor je niet meer weet waar je aan toe bent. Ook hierop hebben de zonnepanelen een gunstige invloed. Daarnaast neemt de waarde van je huis toe wanneer je zonnepanelen op je dak legt!

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter inzicht hebt gekregen met betrekking tot de zonnepanelen.