010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

5 leuke racketsporten die je ook thuis kunt spelen!

Ben je op zoek naar een leuke manier om actief en vermaakt te blijven tijdens de afsluiting? Zoek niet verder dan je eigen achtertuin of garage. Wist je dat veel racketsporten binnenshuis gespeeld kunnen worden, in het comfort van je eigen huis? Van tafeltennis tot badminton, er zijn tal van mogelijkheden om je fit en leuk te houden. Laten we enkele van de populairste racketsporten die je thuis kunt beoefenen eens nader bekijken!

 

Tafeltennis

Tafeltennis is een van de populairste indoorspelen die er zijn. Met slechts twee spelers en een tafel is het eenvoudig om de zaak op te zetten en de ballen heen en weer te slaan. Tafeltennis is geweldig om te werken aan de hand-oog coördinatie en reflexen, en om de algemene conditie te verbeteren. Wacht dus niet langer en ga vandaag nog je eigen tafeltennistafel kopen!

 

Badminton 

Badminton lijkt op tafeltennis, maar dan met rackets in plaats van peddels. De regels zijn in principe hetzelfde; het gaat alleen wat sneller dan zijn neefje. Badminton is goed voor het versterken van je onderlichaam spieren door longeren en snel voetenwerk, en voor het ontwikkelen van cardiovasculair uithoudingsvermogen.

 

Squash

Squash is een andere racketsport die gemakkelijk thuis binnen kan worden gespeeld. Alles wat je nodig hebt is een afgesloten ruimte zoals een garage of kelder, plus twee rackets en een zachte bal. Het spel bestaat uit het slaan van de bal tegen muren totdat een speler er niet in slaagt de bal succesvol terug te slaan binnen vier muren. Squash helpt om kracht, behendigheid, snelheid, evenwicht, nauwkeurigheid en hand-oog coördinatie op te bouwen.

 

Pickleball

Pickleball combineert elementen van badminton, tennis, squash en tafeltennis in één leuk spel waarvoor slechts twee spelers (of vier) nodig zijn plus rackets en een zachte bal (vergelijkbaar met Wiffle Ball). Het is vooral leuk voor beginners, omdat het minder precisie vereist dan andere racketsporten, maar toch veel actie op de baan biedt!

 

Racquetball 

Racquetball lijkt op squash, maar gebruikt grotere velden met hogere plafonds die een dynamischer spel tussen spelers (tot vier) mogelijk maken. Het wordt ook gespeeld met iets hardere ballen dan squash, wat het sneller en spannender maakt! Het is perfect voor wie een intense training wil zonder de deur uit te hoeven!

 

Als je op zoek bent naar een spannende manier om actief te blijven, probeer dan een van deze vijf racketsporten uit! Ze vereisen allemaal een minimale uitrusting, dus ze zijn gemakkelijk op te zetten in elke binnenomgeving – perfect als je je niet te veel buiten wilt wagen!