010 Web Fotografie
Image default
Particuliere dienstverlening

5 manieren om de rioolleiding te beschermen tegen boomwortels

Op een dag kom je thuis van je werk en vind je een enorme plas water op de vloer van je kelder. Je begint in paniek te raken terwijl je mentaal berekent hoeveel geld deze kelderoverstroming je zal kosten. Wat zijn de kansen dat dit gebeurt? Hoe kan ik mijn riool in Lelystad ontstoppen? Boomwortels zijn waarschijnlijk de schuldige.

Het vocht en de voedingsstoffen in rioolbuizen zijn ideaal voor boomwortels. Ze beginnen te groeien als ze kruipen naar een microscopisch kleine breuk of opening in de pijpleiding. Boomwortels kunnen helaas aanzienlijke schade aanrichten aan uw leidingen door de afvalwaterstroom naar de riolering te belemmeren. Een ophoping van druk kan leiden tot een breuk in de leiding, met dure reparaties en een aanzienlijke verstoring van uw dagelijkse routine tot gevolg.

Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om onheil te voorkomen.

1.    Controleer op boomwortels in uw leidingen 

Het is een goed idee om te controleren wat er in uw leidingen groeit voordat er een probleem ontstaat, zodat u het probleem kunt aanpakken terwijl het nog geen (of niet veel) schade veroorzaakt. Een vakman is meestal de ideale persoon om hiervoor te bellen, omdat hij een videolijn in uw leidingen kan leggen en u precies kan laten zien wat er binnenin gebeurt. Hij kan direct bij uw woning in Amsterdam helpen, door uw riool in Amsterdam te ontstoppen.

2.    Invasieve wortels verwijderen 

U wilt alle wortels verwijderen die in uw riolering zijn gegroeid. U kunt ze laten doorsnijden door een vakman met een mechanische boor, of u kunt het zelf proberen. Het afsnijden van de wortels is echter niet de meest effectieve methode, omdat de wortels onmiddellijk weer aangroeien.

3.    Schadelijke vergiftiging voor de wortels 

Het vergiftigen van wortels is een andere aanpak om van ze af te komen. Een septische behandeling met kopersulfaat is de meest efficiënte procedure, omdat het de grond rond de pijp vergiftigt, waardoor de wortels niet meer terug kunnen groeien. Het goede nieuws is dat deze behandeling alleen de wortels rond de pijp aantast, niet de boom zelf. De behandeling vereist wel regelmatig onderhoud, en te veel koper kan gevaarlijk zijn, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid koper die u gebruikt als dit de techniek van uw keuze is. Het inhuren van een professional kan een goed idee zijn.

4.    Bouw fysieke barrières tussen de leidingen en de boomwortels. 

Om te voorkomen dat boomwortels uw leidingen binnendringen, graaft u houten of metalen barrières naast de leidingen. Om succes te hebben, moeten de barrières ten minste 15 cm lager in de grond worden geplaatst dan de wortels.

5.    Laat uw pijp bekleden

Met zoveel breuken en scheuren in de pijp, kan het moeilijk zijn om hem in goede conditie te houden. Verwijder de wortels. In dat geval moet u overwegen om uw pijp te laten uit voeringen. Een expert kan u helpen met het ontstoppen van het riool in Utrecht en omgeving. Plaats een wortel doorlatende liner in uw pijp van stevig plastic. om te voorkomen dat ze doorbreken.

U kunt de frustratie, tijd en geld die een leidingnoodgeval met zich meebrengt vermijden door proactief te zijn over de gezondheid van uw rioleringssysteem. Verschillende rioleringsbedrijven in Almere en in de rest van Nederland kunnen u helpen met uw specifieke rioolbuis conditie, zodat uw eigendom droog en overstromingsvrij blijft!

https://rvs-rioolservice.nl/