010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Animatiefilmpje

Het maken van een animatiefilmpje kan op heel veel verschillende manieren. Daarnaast kan het ook heel veel verschillende doeleinden hebben. Je maakt het voor jezelf of voor iemand, omdat je dit een leuk idee vind en die persoon er blij mee kan maken. Je kunt een animatiefilmpje ook maken als hobby daarnaast. Het maken van een animatiefilmpje voor een bedrijf of als werk is ook mogelijk. Dit type filmpjes worden namelijk steeds populairder en vaker gebruikt onder de bedrijven. Een animatiefilmpje is een beeld dat gemaakt is van stilstaande beelden. Deze beelden kunnen zelf gecreëerd zijn en ontworpen. Het leuke hieraan is dat je ook alles zelf kunt verzinnen en maken. Zelfs niet bestaande beelden kun je creëren en tot leven brengen ermee. Een voorbeeld van een erg bekende animatiefilm zijn die van Walt Disney. Deze animatiefilmpjes zijn ook gemaakt ooit van stilstaande beelden die tot leven gewekt zijn. Ook kunnen dieren zo opeens praten en een geheel eigen leven leiden.

Animatiefilmpje maken

Een animatiefilmpje maken is niet makkelijk. Je hebt veel verschillende apparatuur nodig en het kost veel energie en tij. Een film in de bioscoop bijvoorbeeld laad  wel 24 beelden zien in een seconde. Ben je dus van plan om een langer filmpje te maken? Dan zou  je snel moeten door werken en veel beelden moeten maken in een korte periode. Ook beelden als vloeistoffen in water worden vaak gebruikt als mooie rook ontwikkelingen en special effecten in films. Dit mixen ze dan met het originele beeld, zodat je een mooi effect krijgt. Het mixen editen en het bewerken van de filmpjes wordt via de computer gedaan. Voor een animatiefilmpje kun je het dus zo moeilijk maken als je wilt. Je kunt poppetjes maken van klei, je kunt tekenen, je kunt alles via de computer maken, maar je kunt ook met wat vloeistoffen en andere kleine materialen een filmpje maken.

Animatiefilmpje benodigdheden

Voor een animatiefilmpje te maken heb je sowieso een paar benodigdheden nodig. Dit zijn namelijk een achtergrond of locatie waar je de beelden vast legt. Je camera met eventueel lichtbronnen als je het wat professioneler wilt aanpakken, Je hoofdrol en bijrollen die in het filmpje te zien zijn, een computer voor de nabewerking en alle andere eigen gekozen benodigdheden. Daarnaast kun je ook makkelijk ter werk gaan door gewoon iets te filmen. Iets onbestaand laten leven is hier wel onmogelijk en lastig bij.

https://www.viewglue.com/animatie-film-laten-maken/