010 Web Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

Diamond painting ook in Nederland aan een opmars bezig: wat houdt deze hobby precies in?

In hobbywinkels of op het internet ben je het ongetwijfeld al eens tegengekomen, want ook in Nederland is diamond painting de laatste tijd razend populair. De hobby is afkomstig uit China en heeft zich in rap tempo over de wereld verspreid. Wat het inhoudt? Met kleine, gekleurde kristallen steentjes (drills) maak je een schilderij volgens een op het doek aangegeven patroon. Het wordt om die reden ook wel borduren met steentjes genoemd. De steentjes zijn zo geslepen, dat ze het licht weerkaatsen en het schilderij een bijzondere glans geven.

Ronde en vierkante steentjes

Wie met diamond painting in Nederland wil beginnen, vindt daartoe tal van mogelijkheden. De leukste en kwalitatief hoogwaardigste pakketten vind je echter bij JobaStores. De webwinkel verkoopt pakketten met zowel ronde als vierkante steentjes. Vierkante steentjes bedekken het canvas volledig en geven zo een nauwkeuriger eindresultaat, maar vereisen wel een secuurdere werkwijze. Het werken met de ronde steentjes is om die reden wat minder ‘foutgevoelig’. Tussen de ronde steentjes blijft altijd een klein stukje canvas zichtbaar.

Diamond painting in diverse thema’s, zoals met dieren

In het assortiment van bovenstaande webshop vind je tal van categorieën. Een van de populairste thema’s is diamond painting met dieren. Zo zijn er mooie patronen van huisdieren als honden en katten, maar kun je ook kiezen voor een indrukwekkende beer of tijger. Dieren zijn al sinds de mens zich bezighoudt met kunst een geliefd onderwerp. De populariteit van diamond painting met dieren  bewijst dat dit nooit is veranderd.

Producten van de hoogste kwaliteit uit eigen beheer

De grootste aanbieder van diamond painting in Nederland en België is JobaStores. Inmiddels heeft de webwinkel al ruim 75.000 klanten naar volle tevredenheid van een diamond painting-pakket voorzien. Uiteraard wordt elk pakket gekenmerkt door de hoge kwaliteit. De producten heeft de webwinkel in eigen beheer, zodat het daarop goed kan toezien. Van dropshipping, de manier waarop andere websites vaak te werk gaan, is dan ook geen sprake.