010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

De beste oordopjes tegen snurken

Beste oordopjes met geluiddemping voor tijdens het slapen

Een bed delen met iemand die snurkt heeft niet alleen gevolgen voor de snurker zelf. Als bedpartner wordt u blootgesteld aan het lawaai dat uw slaap onderbreekt. Met een verstoorde slaapcyclus kunt u bijwerkingen ervaren gedurende de dag, zoals een verminderde aandachtsspanne, prikkelbaarheid, en slaperigheid wanneer je nodig hebt om duidelijk te concentreren op het doen van andere dingen. Hopelijk is je snurkende bedpartner op zoek naar remedies voor zijn snurken, maar in de tussentijd hoef je niet te blijven luisteren.In plaats van naar een andere slaapkamer te verhuizen om de geluiden van het snurken te blokkeren, kun je een andere optie overwegen. De beste oordoppen tegen snurken kunnen je die rustgevende nachtrust geven die je hebt gemist. Ongeacht hoeveel uw bedpartner snurkt, of zelfs welke andere geluiden de nacht onderbreken, deze optie helpt u gezond te slapen dwars door hen heen. oordopjes passen ook comfortabel in uw oor, zodat u kunt slapen in welke positie natuurlijk voor u is, zonder comfort te verliezen.

Het geluid van snurken op het spectrum

Interessant genoeg, zo luid als snurken kan voelen in het moment, op het geluidsfrequentiespectrum, het is niet zo hoog. De toonhoogte van snurken ligt eigenlijk binnen het lage frequentiebereik. Traditionele oordopjes, die je zou dragen om te luisteren naar muziek of praten over je telefoon werken het beste te blokkeren hoogfrequent geluid, maar worstelen als het gaat om het tot zwijgen brengen van lage frequentie geluiden. Ze dempen het geluid van pratende mensen in een drukke ruimte, maar niet het omgevingsgeluid van een vliegtuigmotor. Daarom moet u uw gewone oordopjes inruilen voor specifieke ruisonderdrukkende apparaten als het gaat om het stoppen van snurkgeluiden die uw slaap onderbreken.

Twee oordopjes voor een stillere nachtrust

Er zijn twee hoofdtypen oordopjes die ongewenst geluid aanpakken – maskering en actieve ruisonderdrukking (ANR). Maskerende oordopjes overstemmen ongewenst geluid door het te vervangen door een alternatief geluid. ANR-oordopjes neutraliseren het geluid bij bepaalde decibels, zodat u het niet kunt horen. Beide kunnen u helpen een stillere nachtrust te krijgen, hoewel ze op verschillende manieren werken.

Maskerende oordopjes

Maskerende oordopjes vervangen geluiden die u niet wilt horen door muziek, akoestische ruis of vooraf ingestelde kalmerende geluiden. Het zijn technisch gezien geen geluidsonderdrukkers. Wat er door dit type apparaatje speelt, blokkeert specifiek geluid binnen een veelvoorkomend bereik van ongewenste geluiden zoals snurken, omdat je nog steeds iets hoort, zij het niet het aanstootgevende geluid. De methodologie achter het maskeren is dat als het vervangende geluid net iets luider is dan het storende geluid, uw binnenoor en hersenen het storende geluid niet meer horen. U luistert echter nog steeds naar iets terwijl u slaapt. Als u op zoek bent naar een stillere nacht, zijn maskerende oordopjes misschien niet geschikt voor u. Hoewel de geluiden zachter zijn en niet zo hard, kan het net genoeg lawaai zijn om te voorkomen dat u comfortabel de hele nacht door slaapt. Bovendien, als de lage frequentie geluid dat u probeert te maskeren is aan de luide kant, kan je uiteindelijk horen zowel het maskeren geluid en het snurken je probeert te verdoezelen. Dit komt omdat maskeren alleen werkt als het luider is dan het geluid dat het maskeert. Hoe luider het snurken, hoe luider je oordopjes moeten worden om het te maskeren. Een rumoerige nacht, of die nu gevuld is met omgevingsgeluid of snurken, is nog steeds een rumoerige nacht.

 

Hoe kies je de juiste oordopjes voor jou

Het uitschakelen van ongewenste geluiden die je slaap binnendringen is de beste manier om te voorkomen dat je ‘s nachts wakker wordt door de onaangename geluiden van snurken. Het zorgt er ook voor dat u een rustigere nachtrust hebt, omdat u onaangename geluiden niet onderdrukt met andere geluiden. Hoewel zowel maskerende als ANC-oordopjes comfortabel in uw oor passen om de onaangename geluiden die u tijdens het slapen hoort aan te pakken, bestrijdt slechts één type het volledige geluidsspectrum, waardoor omgevingsgeluiden die uw slaap verstoren aanzienlijk worden overstemd.

Een oordop wordt net als oogmasker slapen gebruikt om u oren af te schermen. Lees alles op Dokterfit

 

oordop snurken